Iata de ce este bine sa ai o sora!

Sa ai o sora? Este cel mai frumos cadou pe care puteau sa ti-l ofere parintii. Nu o spunem noi, ci studiile. Iata care sunt beneficiile pe care le poti avea daca ai fost binecuvantat(a) cu o sora.

Cineva care are sora, sigur stie cat de frumos (si enervant, uneori) poate fi! Dar stiai ca existenta unei surori in viata ta iti poate aduce numeroase beneficii, atat pentru sanatatea mintala, cat si pentru sanatatea ta fizica?

Citeste si: Scrisoare de la sora mai mare, pentru sora mai mica

Iata ce spun studiile:

  1. O sora te face sa fii… mai amabil!

Un studiu din 2010 a aratat ca cei care au o sora sunt, in general, mai amabili si mai generosi, scrie bustle.com. Cercetatorii au demonstrat ca in perioada adolescentei se observa in mod special aceasta schimbare.

  1. O sora te face sa simti mai putine emotii negative

Un studiu din Brigham Young University a aratat ca cei care au surori experiementeaza mai putine sentimente de vinovatie, de tristete, de frica etc. Si cu cat cresc cu atat legaturile cu surorile devin mai stranse. Si nu de putine ori cei care au cel putin o sora recunosc ca ajung sa discute mai usor si mai deschis cu aceasta, decat cu parintii.

  1. O sora te face sa te simti… mai iubit!

Acelasi studiu a scos in evident ca cei care au o sora simt mai multa afectiune, se simt mai iubiti si rar au parte de episoade de singuratate.

Citeste si: Iata care sunt cele mai interesante curiozitati despre gemeni

4. Daca ai o sora, scade probabilitatea de a divorta.

Cei care au o sora reusesc sa depaseasca problemele maritale mult mai usor, fiindca au mai multa experienta in a gestiona conflictele.

  1. O sora te face sa fii… mai sociabil

Pentru ca sora va insista sa comunici cu ea, sa conversezi, sa-ti exprimi emotiile si gandurile. Da, o sa fii mai sociabil si o sa interactionezi cu ceilalti mult mai usor.

  1. Baietii care au o sora reusesc sa inteleaga mai usor fetele, sa interactioneze cu ele si sa-si faca iubite.

Citeste si: „Este important sa-i alfabetizam emotional pe baieti!”

  1. O sora te va face sa fii mai independent, mai matur, mai focusat pe ceea ce-ti doresti cu adevarat. O sora intotdeauna te va ghida sau cel putin te va sustine sa-ti realizezi visele.
  1. O sora te face sa fii …mai echilibrat.

Cercetatorul Tony Cassidy de la Universitatea Ulster a demonstrat ca o sora te face sa fii mai putin stresat si sa ai o viziune mai echilibrata asupra vietii.

In concluzie? Ma bucur ca am insistat si mi-am convins parintii… sa-mi ofere o sora. 🙂

S-ar putea sa-ti placa si:Iata de ce matusa este importanta in viata copilului tau!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here