Pe 1 decembrie, copiii romani de pretutindeni vor sarbatori Ziua Nationala a Romaniei

Sursa foto: Itsy Bitsy

A fi roman nu inseamna doar sa traiesti pe plaiurile Romaniei, iubirea de tara, nu inseamna doar viata de zi cu zi din tara, inseamna radacini care nu se schimba, oriunde te poarta viata si la orice varsta, inseamna graiul bunicilor si cea mai gustoasa mancare care iti aminteste de copilarie. De aceea s-a nascut marea sarbatoare a copiilor, care invata cu bucurie copiii sa pastreze vie legatura cu tara din care au rasarit, chiar daca acum isi poarta pasii pe alte plaiuri.

Sursa foto: Radio Itsy Bitsy

De aceea, pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, de la ora 14:00 pana la ora 22:00 – ora Romaniei, invitam copiii si parintii romani sa se adune de prin toate colturile lumii, sa cante si sa joace romaneste, sa fie impreuna sufleteste si online, intr-un maraton al bucuriei de 8 ore de joaca interactiva. Petrecerea romaneasca va  fi incinsa de Leon Magdan – Profesorul de joaca si toti SuperEroii Itsy Bitsy. Va fi cu muzica, voie buna, jocuri, ghicitori si povesti romanesti. Vom afla ca avem multe motive de iubire pentru tara, vom impartasi fiecare lucrurile si oamenii care ne fac mandri ca suntem romani.

Mesajele de iubire pentru tara se vor tine lant in zi de sarbatoare si vor fi transmise din inimi de romani atat de catre copiii din tara, cat si de la cei care locuiesc acum in tarile Uniunii Europene, Canada sau SUA. Si vedetele preferate de familii vor intra intr-o leapsa a urarilor pentru Romania si vom afla ce ureaza tarii Smiley, Andreea Marin, Nicu Alifantis, Ivan Patzaichin si multi altii.

Evenimentul interactiv va fi transmis video, in direct, pe www.itsybitsy.ro si pe Facebook Itsy Bitsy si este organizat de Asociatia Parintilor Isteti, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, in parteneriat cu Itsy Bitsy si comunitatea Repatriot.

Repere din programul evenimentului interactiv:

 • 14:00 – SuperEroii Itsy Bitsy si Profesorul de Joaca Leon Magdan dau startul petrecerii cu jocuri, muzica, urari si povesti romanesti
 • 14:25 – „Calatorie de poveste”cu SuperZapa
 • 15:10 – „Joaca, Joaca romaneste”cu Itsy si Bitsy
 • 15:50 – „Vacanta in Romania” cu Spark
 • 16:30 – „Cine a fost mai intai?” cu Spinner
 • 17:10 – „Portrete mici de oameni mari” cu Profesorul de Joaca
 • 18:00 – „Unirea in bucate” cu SuperZapa
 • 18:40 – „Jocurile copilariei” cu Itsy si Bitsy
 • 19:40 – „Ghiceste animalul sau planta” cu Spark
 • 20:20 – „Hai, Romania!” cu Spinner
 • 21:00 – „Construim si dainuim!” cu Profesorul de Joaca
 • 21:40 – Moment final cu Itsy, Bitsy, SuperZapa, Spinner, Spark si Leon Magdan, cu muzica, urari si povesti romanesti

Romanii de pretutindeni sunt invitati sa se inscrie pe pagina de facebook a evenimentului. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.itsybitsy.ro si pe https://www.facebook.com/radioitsybitsy.

***

Asociatia Parintilor Isteti a organizat mai multe evenimente educative on-line dedicate copiilor romani din diaspora, iar de peste trei ani militeaza pentru prevenirea si combaterea bullying-ului, fiind co-initiatoral campaniei strategice nationale de prevenire a bullying-ului, impreuna cu Itsy Bitsy FM.

 Citeste si: Bullying-ul interzis prin legea educatiei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here