Parintii angajati sunt mai loiali si mai responsabili?

Acum cateva luni in urma un angajator american a scris pe LinkedIn urmatoarea postare, care in acel moment a fost foarte distribuita si care, si in contextul prezent legat de pandemia cu Covid-19 – cand tot mai multi parinti-angajati lucreaza de acasa sau isi fac griji pentru siguranta job-urile lor – vine ca o recunoastere a eforturilor pe care le fac si abilitatilor pe care le au parintii angajati, spunand ca acestia sunt mai loiali si mai responsabili, iar angajatorii ar fi bine sa tina cont de aceste lucruri.

Angajatorul isi aminteste cum intr-o dimineata si-a observat o angajata cum plangea pe ascuns, stand la birou ei, chiar daca nu era inca nici ora 8 dimineata, scrie mother.ly. S-a apropiat de ea, si a intrebat-o:

“Esti in regula? Iar ea mi-a spus ca puiul ei e bolnav si ca a stat treaza toata noaptea sa-l supravegheze. Avea si cearcane mari sub ochi. Am intrebat-o: <si atunci, de ce esti la birou?>, iar raspunsul ei a fost ca nu a mai avut cum sa-si ia zile libere. Atunci i-am spus sa mearga linistita acasa, la copilul ei, sa-l ingrijeasca si i-am promis ca va fi platita pentru acele zile. In plus, i-am dat un bonus, astfel incat sa aiba ceva bani in plus si sa nu-si faca griji pentru aceasta perioada. A fost incredibil de recunoscatoare.

Chiar si in prezent, o consider unul dintre cei mai buni angajati, iar acest lucru, pe langa faptul ca este talentata si loiala.

De aceea, ma voi adresa angajatorilor acum: va rog sa intelegeti ca cei mai multi oameni duc in spate greutatea acestei lumi (…), incercand sa faca astfel incat toate lucrurile sa fie echilibrate si au atat de multe responsabilitati, precum, copiii, ii ajuta cu temele pentru acasa, sotul, parintii mai in varsta, chirii sau poate credite, facturi etc. Angajatii parinti isi fac griji pentru job-urile lor, care le permit sa tina in echilibru toate acele responsabilitati pe care le au. VA ROG, asigurati-i pe acei angajati parinti, care muncesc din greu si sunt responsabili, ca se pot simti in siguranta sub aripa voastra. Spuneti-le si aratati-le acest lucru, ori de cate ori aveti posibilitatea. Este important ca loialitatea sa existe de ambele parti” a scris angajatorul american, iar postarea aceasta a fost distribuita de aproape 10.000 de ori.

Angajatorul respectiv are dreptate: atunci cand observi si tii cont de faptul ca angajatatii tai sunt si parinti, si le intelegi responsabilitatile si nevoile, s-ar putea ca recunostinta lor sa se intoarca spre tine cu loialitate si responsabilitate. Si uite asa, iti dai seama ca merita toata aceasta <investitie> in oameni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here