Iata cum te poate ajuta maternitatea in cariera

Maternitatea aduce multe schimbari, oricat de pregatita ai crede ca esti. Si deseori din momentul in care devii mama, parca incepi sa percepi lucrurile ceva mai diferit, sa te transformi intr-un fel in care nici nu ti-ai imaginat ca ar fi putut sa fie. Chiar si in ceea ce priveste serviciul tau. Afla aici cum te poate ajuta maternitatea in cariera.

Citeste si: Sa fii mama inseamna sa ai doua joburi si jumatate

Din clipa in care devii mama intelegi mai bine care sunt lucrurile cu adevarat importante pentru tine si ce te face fericita

Daca jobul dinainte de a deveni mama nu-ti placea sau nu-ti aducea satisfactia dorita, s-ar putea ca acum sa gandesti diferit atunci cand se apropie momentul reintoarcerii la vechiul job. Unele mame renunta la vechiul serviciu. Se reprofileaza. Redescopera vechile pasiuni. Au mai mult curaj sa studieze si sa o ia de la capat intr-un domeniu care le entuziasmeaza mai mult. Sau cauta joburi care sunt mai flexibile, in care pot munci si de acasa, care sunt mult mai prietenoase cu angajatii care au copii.

Stii sa prioritizezi, sa fii mai eficienta si esti mai constiincioasa in tot ceea ce faci

Ai invatat sa faci mai multe lucruri in aceleasi 24 de ore. Ai abilitatea de a face in gand sau pe foaie lista cu acele sarcini sau responsabilitati de care trebuie sa te ocupi mai intai. Si esti multitasking, clar!

Citeste si: 9 sfaturi pentru a mentine echilibrul intre cariera si familie

Esti mai pregatita sa faci fata provocarilor

Nu mai ai probleme, ci provocari! Fara sa-ti dai seama ti s-a dezvoltat acea capacitate de a gasi mult mai repede solutii la orice problema apare, iar acestea nu mai sunt vazute, de fapt, ca probleme, ci ca provocari.

Deadline-urile nu ti mai mai par deloc stresante si nici lunga lista de sarcini de facut. Pentru ca ai avut nopti interminabile cu bebeluusul care plangea si tot ai reusit sa descoperi cauza si sa-l linistesti, zeci de ganduri pe care trebuia sa le prioritizezi in cateva minute, astfel ca orice provocari de serviciu ar veni, acum ai abilitati mult mai bune de a le gestiona, spre deosebire de perioada dinainte de a fi mama.

S-ar putea sa-ti placa si: Oana Stoianovici, coach transformational: “Este firesc ca o femeie sa fie mai mult decat doar mama!”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here