Fii prezent in viata copilului tau! Prezent cu adevarat!

Iti doresti sa fii un parinte bun. Sa cresti un copil sanatos, fericit si educat? Iti doresti sa locuiesti intr-o casa in care exista lumina si armonie? Secretul este sa-ti construiesti o relatie frumoasa cu copilul tau. Sa te conectezi cu el. Sa fii prezent in viata copilului. Prezent cu adevarat!

Citeste si: Cele 7 secrete ale copiilor fericiti. Tu le stii?

Nu este suficient sa-i spui copilului ca-l iubesti. Trebuie sa-i arati. Sa pui aceasta iubire “in actiune”. In fiecare zi. Copilul trebuie sa simta iubirea. Sa o vada. Nu doar sa o auda.

Sa-i arati… ca relatia ta cu el este extrem de importanta pentru tine.

 

Citeste si: 5 pasi pentru a creste un copil inteligent emotional

…ca poti sa vezi lucrurile din perspectiva copilului.

 

 

 

 

… ca nu uiti niciodata, nici in momentele in care te supara comportamentul lui, ca el este in continuare acea fiinta draga pe care ai adus-o pe lume. Acel bebelus divin care ti-a luminat viata. Si caruia i-ai promis multe. Atunci la nastere. Acel copil pe care l-ai tinut in brate cu atata speranta si fericire.

 

 

Da, vei depune mult efort pentru a-ti construi o relatie frumoasa cu copilul tau. Relatie care se construieste zi de zi. Relatie care te face sa te simti mai viu ca niciodata, chiar si atunci cand esti incredibil de obosit.

 

 

Citeste si: “Un copil fericit este, in primul rand, un copil sanatos!”

Stii care e regretul cel mai mare a celor 90% dintre oamenii aflati pe patul de moarte? Ca nu au fost mai aproapiati de cei dragi. Ca nu au petrecut mai mult timp cu ei. Iar toti parintii copiii carora erau deja mari stii ce spuneau? Ca regreta ca nu au petrecut mai mult timp cu copiii atunci cand acestia au fost mici. Ca nu au fost suficient de …prezenti.

Ce inseamna sa fii prezent?

Nu doar sa fii fizic acolo. Ci sa acorzi atentie. Atentie inseamna iubire. Asa cum ii acorzi atentie casei in care locuiesti, masinii, gradinii, carierei etc.

 

 

Copilul are nevoie de hrana. De haine. De atentie. De intelegere. De prezenta. Prezenta ta in viata lui.

Secretul construirii unei relatii cu copilul tau inseamna sa fii prezent acolo. Prezent cu adevarat!

S-ar putea sa te intereseze si: Iata cum poti sa cresti un copil bun!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here