Esti mama, dar nu uita de tine!

Sunt convinsa ca esti una dintre acele mame care jongleaza zilnic intre familie, copii, parinti, cariera, prieteni, responsabilitatile caminului, activitatile de la gradinita sau scoala copiilor. Si cumva reusesti sa le faci pe toate, nu stii nici tu cum, dar reusesti.

Esti minunata, draga mama, dar astazi vreau sa te opresti si sa te gandesti mai mult la tine. Imi doresc sa-ti acorzi prioritate. Esti mama, dar nu uita de tine!

Citeste si: Sa fii mama inseamna sa ai doua joburi si jumatate

Stiu ce vei spune: de cand ai devenit mama ti-e foarte dificil sa mai gasesti timp pentru tine. Problema este ca nu trebuie sa mai incerci sa gasesti timp, ci sa-ti faci timp!

Stiu si la ce te gandesti: “da, sigur, nu stii tu cum este viata mea: am atatea de facut, atatea liste interminabile si atatea sarcini care incep cu “trebuie sa…”.

Asa e. Dar „trebuie sa…” ai grija si de tine.

Intamplator am dat peste studiul „Paradoxul scaderii nivelului de fericire la femei” (“The Paradox of Declining Female Hapiness”), in care am citit ca, desi femeile au mai multe lucruri care ar trebui sa le faca mai fericite, paradoxal, sunt mai putin fericite, decat acum 35-50 de ani in urma.

Problema este ca femeile nu au timp pentru ele! Timp pentru a-si asculta propriile ganduri, propriile emotii. Timp pentru a-si ingriji corpul, mintea, sufletul.

Draga mea, ai nevoie de timp doar pentru tine! Pentru ca nu esti doar mama.

Citeste si: Mama, gandurile si listele

Este clar cel mai frumos “job” pe care l-ai avut vreodata. Si cel mai greu. Este “domeniul” in care ai parte de cele mai inaltatoare trairi si cele mai frumoase satisfactii. Dar faptul ca esti mama nu te defineste.

Inainte sa devii mama, nu cumva ai fost si sotie, prietena, iubita, colega, sora etc? Nu cumva toate acele roluri sunt la fel de importante pentru tine si suma tuturor experientelor te-au ajutat sa devii cea mai buna versiune a ta… de mama?

Exact, toate acele dorinte, vise, relatii, oameni interesanti din viata ta, experiente frumoase din viata ta, toate te-au “construit” ca astazi sa poti sa fii aceasta mama minunata! Tocmai de aceea este important sa continui sa crezi in femeia din tine, in omul acesta fantastic din spatele rolului tau de mama.

Esti o mama minunata, sunt convinsa, dar nu uita si de tine!

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Oana Stoianovici, coach transformational: “Este firesc ca o femeie sa fie mai mult decat doar mama!”

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here