Draga mama, esti minunata EXACT asa cum esti!

Foto: Very Well Family

Intr-o zi o sa privesti in spate cu ochii mintii si aceasta perioada extenuanta, confuza, blurata, ti va parea atat de clara, de luminoasa si mai ales, atat de fireasca. Toate acele nopti interminabile, ti se vor parea acum pline de magie. Oboseala era acolo, era reala, toate temerile tale de mama, erau reale. Stiu asta, pentru ca am trecut si eu prin ele, le-am simtit.

Perioada de inceput, atunci cand abia devii mama are un soi de frumusete dulce-acrisoara. De ce e dulce? Pentru ca esti “imbatata” de toate acele emotii care te cuprind atunci cand iti simti bebelusul in brate, atunci cand il vezi, il mirosi, il saruti. De ce e acrisoara? Pentru ca in acelasi timp simti cum ti se inchid ochii de oboseala, iti simti neputinta atunci cand plange bebelusul si nu mai stii ce sa-i faci, simti cum acea iubire pe care o impartasesti este atat de puternica, incat parca doare.

Draga mea, draga mama, esti minunata EXACT asa cum esti! Nu cauta sa fii perfecta, nu cauta sa bifezi toate acele lucrurile pe care “trebuie” sa le faci, potrivit nu stiu caror voci sau pareri. Fii tu, fii mama de care are nevoie copilul tau, cea care isi urmareste copilul, isi asculta intuitia, cea care rastoarna muntii cu mintea, iar cu inima, iubeste neconditionat. Pentru ca totul va porni din iubire, tot ce vei face va fi din iubire, o iubire pe care nu ai mai experimentat-o.

Lucrurile vor deveni mai usoare, iti promit, chiar daca in acest moment ti se pare imposibil acest lucru. Si mai mult de atat, imi doresc sa stii ca esti importanta, esti vazuta, esti apreciata, esti suficienta si esti minunata EXACT asa cum esti.

PS: Am scris textul acesta dupa ce am revazut o poza din perioada in care bebelusul meu avea 4 saptamani. Imi amintesc perfect ce simteam, cum eram, ce credeam si probabil in acel moment mi-ar fi placut sa-mi fi trimis cumva aceste randuri, pentru ca era important pentru mine sa mi se spuna ca ceea ce fac este ok, ca ceea ce simt, este in regula, ca nu trebuie sa fiu altfel decat sunt. Ca sunt suficienta, ca sunt minuntata, EXACT asa cum eram.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here