Dezordine in casa? Sunteti o familie creativa!

In casa e curat, spalat, miroase bine, doar ca lucrurile nu sunt aranjate ca in reviste, iar “decluttering” oricat ai face, tot apar si apar lucruri de te miri de unde. Si atunci ce e de facut? Nimic! Dezordine in casa? Sunteti o familie creativa!

Citeste si: 7 lucruri plictisitoare pe care le face o mama. Le recunosti?

Probabil ca ai citit articole peste articole, ai urmarit emisiuni, ai vazut reviste pline de sfaturi despre cum sa-ti organizezi mai eficient lucrurile prin casa, cum sa-l faci pe copil sa-si stranga jucariile, cum sa fie in casa mereu aranjat, frumos si armonios. Iar toate aceste informatii ti-au creat suficient de multe frustrari si stres, pentru ca ai depus atat de mult efort sa mentii totul sub control si cand te uiti in jurul tau, tot jucarii si lucruri imprastiate.

Si uneori simti ca, oricat ai incerca sa tii pasul, atunci cand ai copii in casa, nu prea ai cum sa fie totul asa, ca la carte. Ba mai mult de atat, simti ca poti functiona destul de bine si cu toate jucariile imprastiate si cu toate lucrurile de copil, aflate “la indemana”.

Trotineta chiar langa usa de la intrare, tricouri de schimb pe scaun, nu in sifonier, masinute sau papusele pe marginea cazii, o masca de supererou pe masina de spalat, cuburi de lego sub frigider si sub pat si te mai miri ce mai gasesti si sub sifonier. Cu toate acestea, chiar simti ca esti in regula” asa. Continua sa accepti (ba chiar sa te simti confortabil) cu toata acea “dezordine” pe care o aduce viata cu cel putin un copil in casa.

Citeste si: Sunt mama si sunt recunoscatoare pentru “haos”-ul zilnic de acasa

Si ca sa te conving ca nu e nimic in neregula cu jucariile imprastiate prin casa, am sa-ti spun si ca un studiu publicat in www.psychologicalscience.org arata ca cei care sunt “ca voi” sunt mai creativi, sunt dispusi sa incerce mai repede lucruri noi, sa se aventureze, si mai mult de atat, sunt mai creativi! In concluzie, sunteti o familie de oameni creativi cu copii fericiti!

Potrivit studiului, cei care aveau tendinta sa tina ordine in casa si pe masa de birou, sunt si “cei care fac lucrurile asa cum trebuie”, care de obicei mananca mai sanatos, se implica mai mult atunci cand e vorba de donat bani pentru diverse actiuni caritabile si care mereu aleg lucrurile “clasice”.

In timp ce persoanele care se simt confortabil cu dezordinea sunt cei care vor avea tendinta sa aleaga lucrurile “noi”, sa gaseasca mai repede solutii, sa aiba mai multe idei creative.

Data viitoare cand mai vezi jucarii imprastiate prin toata casa, nu te mai supara, gandeste-te pozitiv: sigur e dovada ca sunteti o familie creativa!

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Sa fii mama inseamna sa ai doua joburi si jumatate

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here