Depresia e tacuta si doare: afla aici despre primul hub antidepresie din Romania

Stiai ca 1 din 10 romani sufera de depresie? Stiai ca peste 50% dintre romanii care sufera de depresie nu stiu ca au aceasta afectiune, iar dintre cei care stiu, mai putin de o treime se trateaza? Stiai ca Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca in 2020 depresia va deveni a doua cauza de deces, la nivel global, in randul tinerilor, intre 15 si 29 de ani?

Astazi, 10 octombrie 2019, de ziua Mondiala a Sanatatii Mintale, Superbebe trage un semnal de alarma despre una dintre cele mai des intalnite boli ale secolului XXI – depresia – si te indeamna sa nu neglijezi simptomele acesteia, indiferent ca este vorba despre tine sau despre cineva drag.

Citeste si: Cum afli daca suferi de depresie postnatala?

De aceea, vom sustine demersurile legate de preventia si lupta cu aceasta boala, mai ales ca tot mai multe femei se confrunta cu depresia postnatala, tot mai multi copii si adolescenti se lovesc de depresie si anxietate, tot mai multi barbati ajung sa-si ascunda trairile si anxietatile, in tot mai multe familii exista cineva ca are nevoie de ajutorul si suportul unui specialist, pentru ca …depresia e tacuta si doare. Afla aici despre primul hub antidepresie din Romania.

Psih. Yolanda Cretescu

Astazi s-a lansat depreHUB, primul hub antidepresie din Romania, proiect sustinut de Psih. Yolanda Cretescu, prin Asociatia Happy Minds. Este vorba despre un proiect national, initiat cu scopul de a reuni, sub cupola unui nou concept in Romania, totalitatea serviciilor de prevenire a depresiei si anxietatii, evaluare e-health, diagnostic, interventie si reintegrare psiho-sociala.

Proiectul depreHub se adreseaza atat pacientului cu depresie sau anxietate, cat si persoanelor cu risc emotional, prin servicii multidisciplinare si actiuni dedicate abordarii 360 de grade a individului: evaluare, diagnostic si tratament online si face to face; servicii sociale de psihoterapie gratuita; workshop-uri de constientizare si preventia recidivei; grupuri de suport pentru depresie, anxietate, atacuri de panica; consiliere nutritionala, sportiva, juridica, vocationala; tehnici si terapii alternative; programe de reintegrare socio-profesionala.

Informatii oferite in cadrul lansarii depreHub

Poti lupta cu depresia… si online!

Componenta de terapie stiintifica online a depresiei si anxietatii este sustinuta prin intermediul platformelor partenere Depreter si Paxonline. Cele doua platforme asigura accesul online la screening si diagnostic pentru depresie si anxietate, la monitorizarea starilor depresive si tratamentul depresiei, fara a fi necesara prezenta beneficiarului in cabinetul terapeutului. Acestea reprezinta cele mai avansate solutii de e-mental health existente pe plan international.

Lansarea depreHub, primul hub antidepresie din Romania

,,Astazi, solutiile moderne de e-health cresc promptitudinea si eficienta in procesul de preventie si interventie, asigura acces rapid la informatii si proceduri validate stiintific de evaluare si tratament psihologic pentru depresie si anxietate, elimina stigma care poate insoti deplasarea la cabinetul unui specialist, precum si costurile aferente. In plus, imbinarea cu succes a instrumentelor psihologice acreditate cu tehnologiile IT de varf usureaza procesele de terapie, atat pentru profesionisti, cat si pentru pacienti”, a declarat Mircea Miclea, Doctor in pshilogie si Manager general Cognitrom.

Informarea si conectarea rapida cu bolnavul depresiv pot reduce riscul de suicid cu peste 50%.

“Deseori se intampla ca gradul de anxietate sau teama de o boala incurabila ori periculoasa sa apara in gandurile bolnavilor doar pentru ca se intarzie diagnosticarea. Oamenii se duc la neurologie, cardiologie sau alte specializari medicale, primesc negatia ca nu se identifica un diagnostic si atunci se ingrijoreaza. Tot acest stres si toata aceasta ingrijorare fac rau unei persoane cu fond depresiv, pe cand psihoeducatia si conectarea eficienta cu bolnavul poate insemna o interventie la timp si o viata salvata”, a afirmat Psih. Yolanda Cretescu, fondatoarea proiectului depreHub si presedintele Asociatiei Happy Minds.

TEL VERDE antidepresie 0800 0800 20, disponibil 24/7

TEL Verde ANTIDEPRESIE

Exista o linie Telefonica -0800 0800 20- pentru persoanele care au nevoie de suport in situatiile de criza emotionala, atacuri de panica, anxietate ori depresie. Este disponibil non-stop, 24/4  si are o acoperire in toata tara. Peste 50 de absolventi si studenti ai facultatilor de psihologie au fost invatati sa asigure suport primar in astfel de situatii.

O alta componenta importanta a proiectului este cea dedicata mediului de business si corporatiilor care vor sa investeasca in bunastarea emotionala a angajatilor.

In acest sens, Psih. Yolanda Cretescu sustine ca interventia prin programe de wellbeing, psihoeducatie si screening emotional poate face ca riscul aparitiei si dezvoltarii de tulburari emotionale sa fie mult diminuat.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Cum sa ajuti pe cineva cu ganduri sinucigase si sa salvezi o viata?

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here