Declaratie pe proprie raspundere… a unei mame obosite!

As avea nevoie de o cafea, inainte de cafeaua de dimineata. Iar mai apoi sa ma asez in liniste sa scriu aceasta declaratie pe proprie raspundere …a unei mame obosite.

Declar pe proprie raspundere ca subsemnata, mama a doi copii minunati, pe care ii iubesc mai mult decat orice si oricine, pe care ii ingrijesc cu drag si pe care ii invat cat pot despre viata, despre lumea aceasta frumoasa… asa, cum spuneam, declar ca sunt obosita si am foarte multe motive sa fiu astfel.

Sunt obosita pentru ca la noi in casa mereu cineva vorbeste, cineva vrea ceva. Non stop. Sunt obosita de la atata vorbit-ascultat-vorbit-orice-oricand. Sa nu le spuneti copiilor, dar uneori cand imi spun cate una dintre acele povestioare care-nu-se-mai-termina-niciodata eu ma prefac ca-i ascult, mai dau din cap si ma gandesc la alte lucruri, eventual ca sunt pe o plaja si ma relaxez si simt nisipul cald si e liniste. Muuuulta liniste in jurul meu. Dar sa nu le spuneti asta, va rog.

Cand erau copiii mei bebelusi, ma topeam de fiecare data cand auzeam cum imi spuneau dulce “mama”. Acum, aud cuvantul acesta de vreo 46.789 de ori pe zi. Sa nu ma intelegeti gresit, ador sa fiu mama, sunt mandra si fericita ca sunt mama. Dar sa auzi mereu “mama, mama, mama, mamaaaa…unde imi sunt ciorapii” parca nu e chiar prea “dragalas”. Ar fi putut sa spuna si “tata”, la fel de des. Haha, chiar as fi incantata sa aud asta!

Sunt obosita de la atata strans lucruri prin casa, spalat, calcat, aranjat, rearanjat, iar strans lucruri. Am ajuns sa fiu un fel de super eroina la strans lucruri. Si la inventat jocuri si activitati pentru a-i tine ocupati, a-i distra.

Sunt obosita pentru ca si seara, inainte sa mearga la somn copiii isi aduc aminte brusc de nu stiu ce jucarie de plus pe care nu au mai imbratisat-o la somn, le e sete, le e foame, mai vor cate un pupic, dupa o suta de pupici, mai vor sa le raspunzi la unele intrebari, vor sa fie inveliti, sa le schimbi pijamalele, ca le e prea frig, prea cald, iar un pupic, iar un “te iubesc”, dupa care minute in sir de “dar eu mai mult, ba eu mai mult”. Si tot asa.

Sunt obosita, asa e, dar declar pe proprie raspundere, ca subsemnata, mama a doi copii minunati, pe care ii iubesc mai mult decat orice si oricine, pe care ii ingrijesc cu drag si pe care ii invat cat pot despre viata, despre lumea aceasta frumoasa, ma simt obosita, dar BINECUVANTATA si RECUNOSCATOARE pentru ca ii am in viata mea!

Data: Astazi                                                          Semnatura: Mama

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here