De ce e bine sa ai frati si surori?

Studiile arata ca sa ai frati si surori inseamna sa fii mai sanatos. Sa traiesti mai mult si sa fii mai fericit!

Legatura dintre frati si surori inseamna mai mult decat cina (mare!) in familie si certuri pe tema cine detine monopolul telecomenzii. Sau cine cui ii imprumuta hainele. Sau cine TE paraste parintilor. Sa ai un frate sau/si o sora inseamna sa fii mai sanatos, atat din punct de vedere mintal, cat si fizic.

Citeste si: Scrisoare de la sora mai mare, pentru sora mai mica

Iata de ce e bine sa ai frati si surori:

  1. Esti mai putin egoist

Un studiu facut asupra a peste 300 de familii a aratat ca sa ai o relatie apropiata cu fratii/surorile inseamna sa fii mai altruist, sa te gandesti si la binele celuilalt, sa fii mai putin egoist, scrie realsimple.com. Acest aspect a fost important in special in cazul baietilor cu surori.

Citeste si: Gelozia pe fratele mai mic

  1. Ai o sanatate mintala mai buna

Studiul facut de cercetatorii de la Brigham Young University a aratat ca cei care au o legatura stransa cu fratele sau sora au si o sanatate mintala mai buna, sufera mai rar de episoade de singuratate, tristete, anxietate, sentimente de vinovatie sau lipsa de afectiune. Rezultatul este acelasi indiferent de diferenta de varsta intre frati si surori.

  1. Devii mai fericit!

La propriu! Pentru ca stii ca ai un suport emotional pe viata. La bine si la greu, ai un prieten.

  1. Ai o sanatate mai buna.

Un studiu a aratat ca in 43% dintre cei care au frati/surori au un stil de viata mai sanatos, mai corect si sunt mai activi, din punct de vedere fizic.

  1. Traiesti mai mult!

Creste sansa de viata sanatoasa. Si de viata mai lunga. Da, cel cu care te luptai in copilarie pentru jucarii, te ajuta sa traiesti, in medie, cu 7,5 ani mai mult!

S-ar putea sa-ti placa si: Ordinea nasterii copiilor… chiar conteaza! Iata de ce!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here