Cum gestionam destramarea familiei in fata copilului?

sursa foto: North Shore Child and Family

In ultimii ani auzim tot mai des despre cupluri care se separa sau care divorteaza. Iar lucrurile se complica si mai mult atunci cand au un copil sau mai multi copii.

Doar pentru ca a crescut numarul de divorturi, nu inseamna ca pentru un copil aceasta situatie nu aduce si multa anxietate.

Ceea ce ar trebui parintii sa inteleaga este ca separarea dintre adulti va fi luata destul de in serios de copil si ca de ei depinde foarte mult cat de bine va reusi el sa accepte si sa gestioneze aceasta schimbare.

Indiferent ce a dus la decizia lor, copilul va fi, pana la urma, mult mai afectat decat parintii, pentru ca universul lui se destrama brusc” spune Cristina Petrescu, psihoterapeut. 

Specialistul recomanda ca, in ciuda acestei schimbari, parintii sa incerce sa asigure continuitate si stabilitate in viata copilului, “sa aiba intelepciunea de a pune la punct un program foarte bine stabilit pentru copil: cat sta cu fiecare dintre parinti, cand sta, ce activitati face”, dar si sa fie atenti la semnalele pe care copilul le transmite.

Mai multe despre cum gestionam destramarea familiei in fata copilului poti urmari aici:

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Ce simte copilul in perioada pandemiei de COVID-19?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here