Covid-19: Izolarea duce la cresterea violentei domestice!

Izolarea si carantina, stresul din cauza starii de urgenta, restrictiilor, numarului de cazuri infectate cu Covid-19, dar si a numarului alarmant de decese din cauza acestei pandemii, au dus  la cresterea violentei domestice  in numeroase tari. Potrivit EuroNews, rata violentei domestice a crescut cu peste 30% in Franta, exact de cand tara a intrat in carantina.

Carantina a fortat oamenii sa stea acasa, ceea ce a dus la cresterea numarului de victime ale abuzului domestic.

In Australia sunt peste 350 de cazuri de violenta domestica inregistrate in fiecare zi, potrivit mediafax.ro.

Si in Marea Britanie a crescut numarul de apeluri la politie, din cauza abuzurilor in familie.

Zilele trecute, Feng Yuan, directoarea unui ONG pentru drepturile femeilor din Beijing, a declarat ca organizatia sa a primit de trei ori mai multe solicitari de la victime ale violentei domestice decat inainte de carantină, scrie BBC.
Organizatia de caritate Women’s Aid a publicat sfaturi privind siguranta, care includ pastrarea in permanenta a unui telefon mobil, scrie revistabiz.ro. “Victimele ne spun ca se simt nesigure in perspectiva de a fi izolate in casa cu agresorul lor. Unele servicii de asistenta locala din comunitate pot fi suspendate temporar. Aceasta inseamna ca unele victime se vor simti deosebit de izolate “, a spus Women’s Aid.

“Oamenii care erau vulnerabili sunt acum si mai vulnerabili ca niciodata. Sunt intr-o spaima si o stare de anxietate accentuate si au aceasta noua amenintare – cre este infricosatoare pentru noi toti- folosita impotriva lor ca inca o forma de abuz emotional-fizic. Este o cu totul alta dimensiune pe care nu am mai vazut-o pana acum” a spus Liz Thomas, Directorul Executiv al Organizatiei Wayss, care ajuta victimele violentei domestice din Melbourne.

Surse: mediafax,ro,  EuroNews, BBC, ABC, revistabiz.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here