Copilul mic chiar te iubeste neconditionat, mami!

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Mi s-au inmuiat genunchii atunci cand l-am auzit pentru prima data spunandu-mi “te iubesc, mami”. Zambetul lui sincer, privirea luminoasa, vocea lui calda si acele cuvinte pline de magie mi-au dat incredere, putere, convingere, binecuvantare, toate deopotriva.

Acum, adultii fiind, stim si simtim ca ne iubim parintii, le suntem recunoscatori pentru tot ceea ce ne-au oferit si poate chiar continua sa ne ofere, dar cumva aceasta dragoste este … conditionata, mai modesta, mai tacuta.

Dar imi amintesc foarte bine ca atunci cand eram mica, parintii mei erau totul pentru mine si nu aveam nicio retinere din a intra val-vartej in casa si din a striga “te iubesc, mamiiiii!”, “te iubesc, tatiiii!”.

Copiii chiar iubesc cumva altfel, mai sincer, mai profund, fara conditionari, fara limite, fara retineri. Iubesc asa, pur si simplu, si nu au nicio problema din a-si exprima aceasta dragoste.

Copilul mic chiar te iubeste neconditionat, mami! Iar tu stii ca intre scutece schimbate primesti zambete dulci de bebelus minunat. Intre crizele de furie de-ale toddler-ului tau ai parte de pupici si imbratisari calde.

Oooo, cand isi lipeste manutele lui moi de obrajii mei si ma priveste cu ochisorii lui ii simt energia lui magica, pozitivitatea, candoarea, iubirea, simt ca sunt Universul lui atunci…si pe cuvant daca imi mai trebuie ceva! Stiu, si simt, ca nimeni, niciodata nu o sa ma mai iubeasca asa la fel.

Dragostea copilului mic pentru mama lui este pura, absoluta, neconditionata. Copilului nu-i pasa cum te vad ceilalti, pentru ca el te vede frumoasa, minunata, atotstiutoare, perfecta. Copilul te iarta atunci cand gresesti. Esti partenerul lui preferat de joaca. Esti furnizorul de iubire, de mancare, de siguranta, de intelegere.  Si incerc sa ma incarc cu aceasta iubire a lui, acum, cat de mult pot si ma las cuprinsa ori de cate ori vine spre mine. Pentru ca stiu ca o sa creasca mare si nu prea o sa mai am parte de toti acesti pupici si imbratisari din abundenta. Decat asa, uneori, spus la telefon, pe fuga, discret, cu ocazia unei sarbatori…

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Copile, te-am iubit de cand erai cat un bob de mazare in burtica mea!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here