Va place ciocolata? Poftiti si gustati! Si apoi pictati

Iubita dar adesea ocolita – din motive lesene de inteles –, ciocolata poate oferi surprize la care nu te-ai fi gandit. Surprize care nici nu ingrasa, nici nu strica dintii, doar bucura ochii. Pana sambata, 24 februarie, la Mega Mall este deschisa o expozitie mai neobisnuita, in cadrul careia artizanii ciocolatieri au reinventat scena gastronomica si au realizat, din ciocolata, adevarate opere de arta.

Inspirată de mitologia greaca si de frumusetea ireala a personajelor feminine, cu trupuri armonioase si trasaturi perfecte, expozitia are ca punct de atractie principal sculpturile a opt zeite grecesti, facute integral din ciocolata 54% cacao. Copii ale pieselor clasice de arta precum Venus din Milo, Hera, Afrodita sau Eros sunt doar cateva dintre statuetele dulci expuse. O singura sculptura poate cantari pana la 130 kg si poate avea o inaltime de aproximativ 1.60 m. Acestora li se alatura si cateva tablouri care, oricat de necrezut ar parea, sunt pictate cu ciocolata.

Autorul expozitiei este Chef Radi Stambolov, unul dintre cei mai cunoscuti maestri ai patiseriei si cofetariei europene si membru in juriul primului show culinar din Bulgaria. Maine, incepand cu ora 10, Chef Radi Stambolov ii va incanta pe cei prezenti cu o demonstratie live, in cadrul careia va sculpta in ciocolata o inima uriasa, de 1.2 m. Ca tot e sambata Dragobetele…

Pe langa prezenta sculpturilor din ciocolata, delicioasa expozitie include numeroase activitati creative, menite sa le arate vizitatorilor potentialul artistic al ciocolatei. Iubitorii de arta vor putea sa picteze cu ciocolata si sa descopere cum diverse sortimente si mixuri genereaza o gama larga de nuante si texturi, exact ca materialele conventionale de pictura. Aceste activitati sunt dedicate atat artistilor amatori si profesionisti, cat si copiilor.

Cei mici ii vor putea picta pe eroii preferati din desene animate cu aceleasi nuante pastelate de ciocolata. Astfel, miercuri, intre orele 11-13, joi intre orele 10 – 12, vineri intre orele 17 – 19 si sambata intre orele 11-18, dulcele material le apartine pentru a descoperi ca desertul preferat poate fi mai mult decat un desert.

Citeste si: Ciocolata, cu bune si cu rele. Mai mult cu rele..

Evenimentele care au loc pe intreg parcursul expozitiei mai includ prezentari de CD-uri personalizate din ciocolata, demonstratii de printare 3D din ciocolata si degustari de ciocolata bio. Iubitorii de dulce vor avea ocazia nu doar să guste din varietatea de preparate delicioase aduse de comercianții prezenți la expoziție, ci sa si cumpere diverse sortimente si figurine din ciocolata.

Autor: Laura Bogaciu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here