Ce simte copilul in perioada pandemiei de COVID-19?

Sursa foto: Pixabay

Drag parinte, iti propun astazi un exercitiu: pentru cateva momente, pune-te in locul copilului tau si incearca sa intelegi ce simte, prin ce trece acum, in vreme de pandemie. Ce vede sau ce aude in jurul lui? Ce ii explica mama si tata, bunica, bona, educatoarea sau invatatoarea? Se simte in singuranta, reuseste sa-si exprime emotiile, trairile?

Nu uita, copilul inca nu stie prea bine sa filtreze toate informatiile care ajung la el, de la televizor, radio, tableta sau poate de la discutiile pe care le aveti intre voi, adultii.

Si in plus, copilul aude foarte des cuvinte ca, de exemplu: virus, infectie, imbolnavire, restrictie, deces, panica si tot asa. Nu pare prea usor pentru un copil.

Alaturi de Cristina Petrescu, psihoterapeut

Foarte important este sa discutam despre problema aceasta si sa nu o bagam sub pres. In general, subiectele despre care nu se discuta capata niste dimensiuni mult mai mari in mintea copilului. Daca e ceva ce incercam sa ascundem sau ceva ce evitam sa discutam, pentru copil se creeaza deja o angoasa si mai mare„, spune Cristina Petrescu, psihoterapeut. 

 

Despre ce simte copilul in aceasta perioada si mai ales, cum il ajutam sa-si gestioneze emotiile, poti urmari aici:

Citeste si: Educatie in pandemie: ba la scoala, ba acasa. Cum ii afecteza pe copii aceste schimbari?

Autor: Inga Stoian

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here