Care dintre cele 8 tipuri de mama esti ?

Perfectionista, Altruita, Ambitioasa, Creativa, Cercetatoare, Protectoare, Entuziasta sau Pacifista. Care dintre cele 8 tipuri de mama esti?

Citeste si: Parentingul de azi: esti o mama perfecta? 🙂

  1. Perfectionista

Descriere: Mama perfectionista are toata viata foarte bine organizata. Cu teluri bine stabilite, cu idealuri si asteptari inalte, gaseste mereu solutii, stie raspunsul la intrebari, dar si solutiile la diverse probleme.

Atentie: Problema este ca uneori este mult prea exigenta cu sine sau cu membrii de familie. Si accepta greu daca ceilalti aleg alta cale decat cea dorita de ea.

  1. Altruista

Descriere: este calma, calda, empatica si se simte bine atunci cand ajuta. Este mama care renunta la hobby-urile sale, in timp ce-si incurajeaza copiii sa aiba diverse pasiuni si sa-si urmeze calea.

Atentie: Problema este ca renunta mult prea multe ori la propriile nevoi.

Citeste si: Oana Stoianovici, coach transformational: “Este firesc ca o femeie sa fie mai mult decat doar mama!”

  1. Ambitioasa

Descriere: mereu va fi vorba despre atingerea unui nou obiectiv, despre cautarea celor “3 solutii pentru a reusi” in orice, iar copiii sai “trebuie” sa se foloseasca de orice oportunitate aparuta.

Atentie: sa aiba grija sa nu confunde propria ambitie cu dorintele copiilor.

  1. Creativa

Descriere: este creativa, plina de afectiune, empatica, jucausa. Va cauta prin casa sa faca din orice obiect “nefolositor” o adevarata opera de arta.

Atentie: episoadele de melancolie prin care trece ea uneori, ii pot afecta pe cei dragi.

  1. Cercetatoare

Descriere: este o ganditoare, cercetatoare, inventatoare. Experimenteaza pe copiii sai tot felul de idei si concepte revolutionare.

Atentie: din cauza stilului de “observator”, de detasare, le poate aduce copiilor senzatia ca nu se implica suficient in viata lor.

  1. Protectoare

Descriere: este muncitoare, responsabila, o mamica pe care copilul se poate baza. Prioritatea ei este siguranta copilului.

Atentie: ar trebui sa-i lase pe copiii sa-si asume si mici riscuri.

  1. Entuziasta

Descriere: jucausa, spontana, aventuroasa, adora sa experimenteze lucruri noi. Ii este foarte usor sa se joace cu copiii si de obicei, este foarte optimista

Atentie: respectarea rutinei copiilor este importanta, mai ales atunci cand sunt foarte mici.

  1. Pacifista

Descriere: este blanda, calma, rar cand se enerveaza, cauta mereu echilibru si incearca sa pastreze echilibrul in casa si in familie.

Atentie: copiii au nevoie sa stie care sunt limitele actiunilor, ca trebuie sa existe o anumita disciplina.

Care dintre cele 8 tipuri de mama esti?

S-ar putea sa-ti placa si: Mamelor din lumea intreaga, am un singur sfat: fiti pozitive!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here