Baiatul care a vazut-o pe mama insarcinata, pe viitor, va fi mai atent cu partenera

O echipa de cercetatori italieni si suedezi au demonstrat, in urma unei noi descoperiri stiintifice, faptul ca cel mic poate fi atras, la maturitate, de femeile gravide daca, la o varsta frageda, acesta avea deja o mamica insarcinata sau care alapta. In plus, va privi aceste lucruri ca pe ceva firesc, va invata ca este normal ca un parinte sa arate asa.

Baiatul care a vazut-o pe mama insarcinata si alaptand, va fi, la maturitate, mai atras si mai atent, cu partenera, asta spune un studiu, scrie Psychology Today.

La studiu au luat parte 2200 de barbati care s-au alaturat unui chestionar online, acolo unde existau intrebari cu privire la preferintele lor sexuale in ceea ce le privea pe femeile gravide sau pe cele care alaptau. Totodata oamenii de stiinta au dorit sa afle daca participantii la studiu mai aveau frati, daca erau biologici sau adoptati, ce gen aveau si care era varsta fiecaruia dintre ei.

Majoritatea participantilor au fost de acord cu ambele preferinte, atat cea a femeilor insarcinate, cat si cea a mamelor care alaptau, in timp ce varsta la care acesti barbati si-au constientizat preferinta sexuala a fost la 18 ani.

Citeste si 16 expresii pe care sotiile doresc sa le auda de la soti

De asemenea, conform rezultatelor cercetarii, cu cat expunerea unui barbat in fata mamei sale insarcinate sau care alapteaza (fratiorul sau surioara) in perioada timpurie, mai exact intre un an jumatate si cinci ani de viata, cu atat mai mult, la maturitate, barbatul va avea astfel de preferinte si va privi mult firesc aceste lucruri.

In 66% dintre cazuri, participanti erau fratii „cei mari” care aveau un frate sau o sora mai mici. Aceasta concluzie se pare ca nu este valabila si in cazul fratilor nascuti de o alta mama, din simplul motiv ca prima figura materna pe care o vizualizeaza nu este aceeasi. Doar baietelul a carui mama este insarcinata ii va imprima acestuia o astfel de preferinta.

De altfel, studiul nu se suprapune cu teoria Complexului lui Oedip, elaborata de celebrul psihanalist, Sigmund Freud, care sugereaza o legatura erotica inconstienta fata de parintele de sex opus, in acest caz relatia baiat-mama. „Impregnarea sexuala” este diferita fata de Complexul lui Oedip, deoarece baiatul nu este condus de un impuls sexual, ci mai degraba acesta a invatat, inca de la o varsta frageda, ca este normal ca parintele sa arate asa si prin urmare isi va cauta acest tip de partener care sa-i semene parintelui sau, potrivit Family Education.

Citeste si Secretele unei vieti sexuale fericite: ce fac cuplurile care au o viaţa sexuala implinita?

Autor: Andreea Borcila

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here