„Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?”, o carte clasica pentru copii

Editura Cartea Copiilor lanseaza „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?”, o carte clasica pentru copii, semnata de Bill Martin Jr. si ilustrata de Eric Carle. Acest titlu inspira educatorii din lumea intreaga, ocupand un loc de frunte in topuri precum „Top 100 Picture Books of all time” (2012, School Library Journal) sau „Publisher’s Weekly Bestseller”, la categoria cartilor pentru copii.

Citeste si O noua carte pentru copii, „Asta e al meu!”

„Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?” este rodul colaborarii dintre legendarul Eric Carle si autorul american Bill Martin Jr.. Cartea a devenit, in deceniile care s-au scurs de la prima sa publicare din 1967, una dintre cartile clasice pentru copii si o sursa de inspiratie pentru parinti, educatori si profesori din toata lumea.

Coperta cartii Ursule brun

Cu ilustratii calde, exuberante si cu un text amuzant si ritmat, „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?” este o carte care invita copiii de varste mici sa se joace si sa se familiarizeze cu primele notiuni despre culori si cateva animale foarte cunoscute. Datorita structurii sale repetitive si dinamice, aceasta este o carte-jucarie foarte potrivita pentru numeroase activitati si jocuri atat acasa, cat si la gradinita sau scoala.

Cartea „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?” este recomandata copiilor de pana la 5 ani si este disponibila pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro). La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. In aceasta perioada, cartea cadou este „Basmele padurii”, o colectie minunata de povesti despre copaci.

Citeste si Carte pentru ajutorarea copiilor saraci

Arta lui Eric Carle si Bill Martin Jr.

Ca tehnica, Eric Carle foloseste colajul din hartie pictata cu diverse modele si texturi, pe care o decupeaza si apoi combina fragmentele pentru a forma acele imagini de neuitat, in culori stralucitoare, care-l fac unic. Secretul succesului lui Eric Carle provine din respectul si intelegerea sa intuitiva fata de copii, care-l simt ca pe cineva care le impartaseste cele mai profunde ganduri si emotii.

Bill Martin Jr. (1916-2004) a fost un scriitor, profesor si publicist de origine americana, nascut in Kansas. A scris peste 300 de carti dedicate copiilor, de-a lungul a celor peste 60 de ani de cariera, si a fost selectat in „Reading Hall of Fame” de catre International Literacy Association. Cea mai indragita serie a sa a fost cea realizata in colaborare cu prietenul sau, Eric Carle, din care face parte si cartea „Ursule brun, ursule brun, tu ce vezi?”.

Eric Carle (n. 1929, New York) este un autor si ilustrator apreciat in intreaga lume pentru originalitatea ilustratiilor si designul inovator al cartilor sale. A ilustrat peste 70 de carti, multe dintre ele devenind bestseller-uri internationale. Acum in varsta de 90 de ani, artistul se bucura de numeroase distinctii si premii, printre care premiul I la categoria „Carti ilustrate” in cadrul „International Children’s Book Fair” din Bologna, Italia (1970), „Silver Medal” – din partea orasului Milano (1989), „Regina Medal” – din partea Catholic Library Association (1999) sau titlul de „Remarcabilul prieten al copiilor”, oferit de Muzeul Copiilor din Pittsburgh (1999). Mai multe detalii despre cartile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

Citeste si „Aiurea-n tramvai”, de Adina Rosetti, o carte pentru copii 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here