Un elev din Constanta, admis la Universitatea Oxford din Marea Britanie

Un elev din Constanta a fost admis la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume, Universitatea Oxford, din Marea Britanie, unde rata de acceptare la specializarea aleasa de el, „Computer Science”, este de sub 10 procente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Radu Zevri

Radu Zevri, unul din elevii Liceului Teoretic International de Informatica din Constanta, olimpic national la matematica, medaliat cu aur la Olimpiada Nationala de Matematica din 2017 si premiant international la robotica a fost admis la Universitatea Oxford.

„Radu a fost prezent la toate olimpiadele de matematica, opt ani la rand. Este un elev eminent, intuitiv, perseverent si foarte pasionat de matematica si informatica. Munca asidua i-a fost rasplatita prin admiterea la aceasta universitate, unde isi va putea desavarsi educatia”, spun reprezentantii institutiei de invatamant.

Citeste si: Patru elevi din Timisoara, locul doi la un concurs organizat de NASA

Specializarea aleasa de Radu este „Computer science”, unde rata de acceptare este de 8 la suta, un procent competitiv in orice circumstante, dar mai ales in acest caz, unde elevii candidati sunt toti elevi eminenti din toate colturile lumii.

Pentru a fi admis la Oxford, Radu a prezentat o scrisoare personala, recomandari de la profesori si un CV cu intregul sau palmares.

Urmatorul pas a fost un test specific pentru aceasta universitate – MAT (mathematics admission test) si un interviu, in care Radu a raspuns la diverse intrebari, atat motivationale, cat si specializate pe domeniul de studiu – despre limbaje de programare, jocuri sau matematica.

Atitudinea comisiei de admitere a fost indreptata spre evaluarea impactului succeselor asupra acestor tineri si a felului cum exprima ei invatamintele asimilate in urma rezultatelor obtinute.

Oxford nu este singura universitate de prestigiu din Marea Britanie care l-a primit in randurile ei pe Radu, tanarul din Constanta fiind, de asemenea, admis si la Imperial College of London si Bristol University.

Sursa: MEDIAFAX

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here