Scolile se redeschid pe 8 februarie. Iata care sunt conditiile.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Scolile se redeschid incepand de pe 8 februarie, dar in functie de numarul de cazuri de Covid in fiecare localitate, a anuntat Klaus Iohannis, in urma sedintei avute ieri la Cotroceni.

Incepand de luni, majoritatea copiilor merg fizic la scoala. Evident ca trebuie sa respectam situatia din fiecare localitat si pentru fiecare scoala trebuie luate masuri foarte stricte, noi ne dorim ca scoala sa se desfasoare in conditii sigure siu pentru copii si pentru dascali”, a precizat presedintele Romaniei.

Potrivit declaratiei lui Klaus Iohannis, zilele urmatoare va fi adoptat un Ordin comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei, prin care vor fi stabilite cum se verifica daca elevii sunt bolnavi, la cate cazuri se inchid scolile, scrie mediafax.ro.

Iata care sunt scenariile:

Scenariul verde: toti elevii merg la scoala, in format fizic.

Scenariul galben: in format fizic merg la scoala doar elevii de la gradinite, din clasele pregatitoare si I-IV, a VIII-a si a XII-a.

Scenariul rosu: elevii de la gradinite, clasele pregatitoare si I-IV merg la scoala, restul au ore online.

Potrivit datelor din acest moment, elevii din Bucuresti care vor merge fizic la scoala sunt cei de la gradinita, cei din clasele primare (inclusiv clasele pregatitoare), a VIII-a si a XII-a.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here