Scoala in 2018 in marile orase, in cladiri neautorizate

Scoala in 2018 in marile orase functioneaza in cladiri neautorizate. Nu doar in mediul rural sunt probleme in ceea ce priveste scolile. Mii de copii din marile orase ale tarii incep scoala in cladiri neautorizate, gasite cu mucegai, infiltratii sau fara apa. Autorizatii sanitare sau de securitate la incendiu au fost refuzate si pentru ca exista unitati de educatie super aglomerate.

La Cluj, peste 80 de unitati de invatamant preuniversitar incep anul scolar fara autorizatie sanitara, deoarece fie nu au apa potabila, fie au latrina in curte, in unele cazuri fiind vorba doar de o groapa comuna, neamenajata.

Vezi si Scoala in 2018 in Galati: fara apa potabila

De exemplu, gradinita din satul Dangaul Mare are toaleta tip latrina, cea din Somesul Rece Uzina nu are apa potabila, latrina este cu groapa simpla, curtea este neamenajata, cu animale si comuna cu o locuinta, tamplaria este degradata, iar cladirea insalubra.

La scoala din satul Ghermanesti, fosa septica este neetansa, iar cea din satul Marisel Catun are acoperis neetans. La sala de sport a Colegiului Tehnic Turda s-a constatat ca usile si ferestrele sunt degradate.

In Timis, trei dintre scoli, aflate in mediul rural, nu au apa curenta, astfel ca elevii merg la WC in curte, iar in judetul Braila sunt zeci de scoli fara apa potabila si cu grupuri sanitare necorespunzatoare, nu respecta circuitele interne, iar o gradinita din oras nu a primit autorizatie de functionare deoarece se afla la parterul unui bloc.

Vezi si Scoala in 2018 in Gorj: toaleta in fundul curtii

In Constanta, multe unitati de invatamant nu au primit autorizatie, unele aflandu-se in zone unde nu exista apa potabila curenta, iar celelalte, in principal gradinite, din cauza ca sunt aglomerate, functionand in doua schimburi nu se incadreaza pentru autorizatie.

La Botosani exista scoli si in mediul urban care necesita lucrari de consolidare, in unele scoli s-au gasit infiltratii in tavan si mucegai, o buna parte dintre acestea nefiind racordate la reteaua de apa sau apa nu este potabila.

Sursa: Mediafax

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here