Regulile pentru reinceperea scolii si cum vor fi testati elevii suspecti de Covid

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu a explicat intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, care sunt regulile pentru reinceperea scolii de pe 8 februarie  si cum anume vor fi testati elevii suspecti de Covid.

Ordinul pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2 a fost facut public, iar potrivit acestuia, una dintre cele mai importante dispozitii spune astfel Elevii vor fi testati rapid cu teste antigen daca prezinta simptome la scoala DAR DOAR CU SEMNATURA PARINTELUI- acordul apartinatorilor”. 

Vlad Voiculescu a explicat ca elevul care manifesta simptome specifice infectarii cu Covid va fi dus in cabinetul medical sau intr-un spatiu special amenajat de scoala ca izolator, unde va fi consultat si testat de catre cadrul medical din respectiva institutie de invatamant. Daca nu exista un cadru medical in scoala, se va apela la medicul de familie din respectiva localitate.

“Testarea se va face pentru copiii si profesorii care prezinta simptome, in izolator. Atunci cand un copil este testat pozitiv, urmeaza o ancheta epidemiologica, e nevoie de colaborarea unitatii de invatamant. Asta inseamna ca si colegii copilului cu care a intrat in contact vor fi testati, daca exista consimtamant din partea parintilor. Daca nu, se va lua legatura cu medicul de familie” a spus Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii.

Pentru testarea copilului, parintele trebuie sa-si exprime acordul. Acest acord va fi publicat si va putea fi descarcat de pe paginile Ministerului Educatiei si Ministerului de Sanatate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here