Programul Masa caldă în școli se extinde din toamnă de la 150 la 300 de școli

Foto: www.foodbusinessnews.net

Ministerul Educației a inițiat proiectul de Ordonanță de Urgență prin care Programul Masa caldcă în școli se derulează și în anul de învățământ 2022-2023, fiind extins, în același timp, de la 150 la 300 de școli. Va crește și prețul meniului pentru un elev, de la 10 la 15 lei.

Mulți părinți decid să-și trimită copiii la școală în funcție de existența acestei mese calde și că acest lucru ar ajuta și în lupta cu abandonul școlar, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Bugetul prevăzut pentru finanţarea Programului-pilot în perioada desfăşurării activităţilor didactice în anul şcolar 2022-2023 este de 354.900.000 lei.

Implementarea programului-pilot este prevăzută începând cu data de 1 septembrie 2022, termen până la care unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale trebuie să finalizeze procedurile de achiziție publică a suportului alimentar și să încheie contractele de prestări servicii. Lista unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale şi a unităţilor-pilot în care se implementează Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar, numărul de beneficiari şi sumele alocate pentru finanţarea programului în anul şcolar 2022 – 2023 vor fi aprobate prin ordin al ministrului Educației.

În respectivul proiect se spune că “abandonul școlar și părăsirea timpurie a școlii sunt determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu probleme economice și sociale, accentuate de pandemia Covid-19, pentru a limita efectele negative asupra procesului educativ și pentru a susține participarea şcolară, pentru a stimula motivarea pentru învăţare, precum și pentru a sprijini preșcolarii și elevii din medii defavorizate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here