Program de orientare in cariera pentru elevii din clasele gimnaziale si liceale

Peste 2.000 de elevi vor invata despre Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Matematica, Manufactura si Design (STEM2D) prin intermediul unor lectii interactive care sa le stimuleze interesul de a se orienta catre locuri de munca din aceste domenii. Este un program de orientare in cariera pentru elevii din clasele gimnaziale si liceale, intitulat WiSTEM²D, lansat pe plan international de Johnson & Johnson in 2015.

Vezi si Un liceu din Romania premiat la Viena ca Scoala Antreprenoriala

In calitate de partener strategic, Junior Achievement, impreuna cu o retea de cadre didactice si angajatii din diviziile de produsefarmaceutice, dispozitive medicale si produse pentru consumatoriale Johnson & Johnson in Romania, va organiza sesiuni de invatare inovatoare bazate pe atentie, explorare, reflectie si elemente practice.

De la cursurile WiSTEM2D_2

Un element cheie al programului vizeaza implicarea fetelor in ateliere practice dedicate exclusiv acestora, incurajand, in acelasi timp, viitoarele absolvente de liceu sa urmeze o cariera in domeniile STEM²D, care sunt in general acceptate ca fiind preferate de baieti.

Pe 13 aprilie, la Bucuresti, 70 de eleve din scolile participante in cadrul programului vor lua parte la workshop-ul „Ziua inovatiei”, axat pe dezvoltarea abilitatilor lor creative, de comunicare si de discurs public prin munca in echipa si sub indrumarea voluntarilordin diviziile de produsefarmaceutice, dispozitive medicale si produse pentru consumatori ale Johnson & Johnson in Romania.

 

WiSTEM²D se desfasoara in scoli gimnaziale si licee din Apahida, Brasov, Bucuresti, Buftea, Chitila, Cluj-Napoca, Constanta, Mogosoaia, Oradea, Otopeni, Tulcea si Voluntari. Programul a fost dezvoltat in contextul in care expertii in resurse umane indica faptul ca aproape toate profilurile de locuri de munca care vor avea cea mai rapida crestere in urmatorul deceniu vor necesita cunoştintein domeniile STEM. Interactiunea cu profesionistii STEM²D le va permite tinerilor sa se familiarizeze mai mult cu nivelul de educatie, responsabilitatile si abilitatile necesare pentru viitoarele locuri de munca.

Programul este deja in curs de desfasurare in tari precum Irlanda, Japonia, Marea Britanie, Africa de Sud, Singapore si Statele Unite.

Citeste si 500 de liceeni vor invata cum sa se pregateasca pentru o viitoare cariera in retail

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here