Ora de programare si-a deschis portile pentru toate scolile si liceele din Romania

Ora de programare (Hour of Code) si-a deschis portile pentru toti participantii, atat la nivel mondial, cat si in Romania. Scoli si licee din toata Romania au inregistrat deja peste 1.500 de evenimente pe harta interactiva integrata in website-ul www.hourofcode.ro. Inscrierile raman deschise in continuare, evenimentele putandu-se desfasura oricand pana pe 15 decembrie 2018.

Citeste si: Impozit de 0% pentru elevii peste 16 ani care muncesc cu contract part-time

“Lansam Ora de programare 2018  alaturi de invitati de seama, a caror prezenta ne intareste convingerea ca educatia IT are tot mai multi sustinatori in Romania. Cu peste 1.000 de evenimente inscrise deja la aceasta editie si mai bine de 800.000 de participanti anul trecut, Ora de programare creste frumos si sigur, devenind unul dintre evenimentele educationale favorite ale elevilor si profesorilor romani”, afirma Alin Chiriac, CEO & Fondator ADFABER, organizatia ce coordoneaza proiectul in Romania si care aduce educatia mai aproape de tehnologie.

Astfel, la evenimentul de lansare au participat, alaturi de 20 de copii de diferite varste, numerosi invitati. “Impreuna cu invitatii nostri am discutat despre educatie, tehnologie, meseriile viitorului, ca si despre importanta implicarii companiilor din mediul privat in promovarea educatiei IT ca o completare necesara a sistemului actual de educatie. Alaturi de noi s-a aflat si un grup de 20 de copii, care au participat la o ora de programare alaturi de toti cei prezenti la eveniment”, spune Alin Chiriac.

Orele de programare din tara se desfasoara in saptamana 3 – 9 decembrie, intitulata Saptamana Educatiei in Tehnologia Computerelor (Computer Science Education Week). Tema editiei din acest an este creativitatea: “Informatica este deopotriva creativa si distractiva, iar viitorul nu se poate scrie fara a cunoaste limbajul necesar, adica cel al tehnologiei. Cosmologul Stephen Hawking a spus ca, fie ca vrei sa descoperi secretele universului ori sa poti avea o cariera in secolul 21, bazele programarii sunt esentiale pentru oricine. Aici este locul perfect pentru a le descoperi”, a mai adaugat Alin Chiriac.

Citeste si: MEN a publicat modelele de subiecte pentru Evaluarea Nationala a elevilor din clasa a II-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here