Olimpiada de benzi desenate 2023 pentru elevii din clasele I-XII

Sursa: Olimpiada de Benzi Desenate/ Facebook

Au început înscrierile pentru ediția a patra a competiției școlare Olimpiada de benzi desenate 2023 pentru elevii din clasele I-XII. Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal, potrivit paginii de Facebook Olimpiada de Benzi Desenate.

 Tema concursului este: Jocurile Olimpice în Antichitate.

Înscrierea se face prin intermediul bibliotecilor şcolare, judeţene, orăşeneşti şi comunale până la data de 30 aprilie.

Lucrările trebuie să abordeze una dintre valorile olimpismului: excelenţă, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranţă, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp şi minte.

Regulamentul de desfășurare:

  • Condiții de participare: Concursul este destinat școlarilor și elevilor (clasele I-XII).
  • Specificații tehnice: Metoda de lucru trebuie să respecte etapele realizării unei benzi desenate desene în creion contur culoare (creioane colorate, carioci, tempera acuarele sau alb-negru cu nuanțe de gri). Se va lucra pe verticală.
  • Dimensiunea lucrării: -format A4 pentru clasele I-IV, -format A3 pentru clasele V-XII.
  • Obligatoriu  trebuie trecut în partea de sus a lucrării trebuie trecut titlul poveștii și numele autorului (elevului), iar în partea de joss ă fie trecute clasa, școala și orașul/comuna. Lucrarea trebuie să fie realizată de un singur elev care își asumă originalitatea subiectului a poveștii în benzi desenate. Orice idee copiată va fi eliminată din concurs.
  • Lucrarea de bandă desenată trebuie realizată pe o singură pagină/planșă. Fiecare concurent poate participa cu o singură pagină/planșă. Participanții care vor trimite mai mult de o planșă vor fi eliminați din concurs.
  • Înscrierea paginilor planșelor în concurs se face doar prin intermediul bibliotecilor școlare județene orășenești și comunale și doar prin transfer electronic (weetransfer). Fiecare bibliotecă, bibliotecar sau profesor va trimite o listă cu participanții la concurs împreună cu planșele scanate direct la adresa  [email protected].
  • Paginile trebuie trimise până pe 30 aprilie 2023.

Vor fi acordate premii pentru fiecare grupă de participare: câte un loc I, II şi III şi trei menţiuni, iar cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee şi în alte instituţii de cultură din ţară.

Olimpiada de Benzi Desenate este iniţiată de Mihai Ionuţ Grăjdeanu – autor şi profesor de benzi desenate, sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a Academiei Olimpice Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here