Monica Anisie: “Trebuie sa fim pregatiti ca in toamna sa desfasuram un invatamant online”

Sursa foto: Pexels

In cazul in care Romania se va confrunta cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus, Ministerul Educatiei incearca pana in septembrie sa asigure tablete sau laptopuri pentru elevii care nu au acces la astfel de dispozitive, pentru ca “trebuie sa fim pregatiti ca in toamna sa desfasuram un invatamant online” a a declarat ministrul Educatiei, Monica Anisie, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Monica Anisie, ministrul Educatiei, Sursa foto: gov.ro

„Redeschiderea scolilor depinde de evolutia epidemiologica. Ma voi gandi intotdeauna la siguranta si sanatatea copiilor, dar si a cadrelor didactice”, a spus Monica Anisie.

„Saptamana viitoare vom veni cu un plan de masuri, un plan care sa vizeze, pe de o parte, interventie asupra elevilor si o interventie asupra formarii profesorilor. Trebuie sa fim pregatiti ca in toamna sa desfasuram un invatamant online, astfel incat sa nu ne aflam in situatia in care suntem astazi. (…)Vom avea cursuri de formare in perioada de dupa incheierea anului scolar”, a fost mesajul transmis de ministrul Educatiei.

In ceea ce priveste problema gradinitelor si creselor, in conditiile in care multi parinti trebuie sa se intoarca la munca, Monica Anisie a discutat cu ministrul muncii, Violeta Alexandru, si se va da posibilitatea parintilor sa beneficieze in continuare de prevederile Legii 19.

Sursa: Digi24

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here