Ministrul Educației propune să se renunțe la note la muzică, desen și educație fizică și sport, dar să se acorde calificativele admis/respins

Ministrul Educației propune să se renunțe la note la muzică, desen și educație fizică și sport, dar să se acorde elevilor calificativele admis/respins. Propunerea a fost făcută public într-o conferință de presă.

Una dintre soluțiile pe care vă invit să le luați în calcul ar fi aceea a diminuării goanei pentru note prezentă mult prea mult, din păcate, în școala românească, părinții care vor mult prea mult note mari pentru copiii lor, pot să înțeleg că își doresc premii pentru ei, dar acest lucru s-ar putea rezolva, spre exemplu, dacă în gimnaziu nu am mai acordă note la discipline precum muzica, desen, educație fizică, ci am da calificative. Dând calificative cu „admis/respins”, o mare parte din această competiție, care nu este din spectrul competițiilor benefice, ar putea fi eliminată. Este o provocare pe care o lansez public,” a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, explicând că ”nu trebuie să ducem competiția la vârste foarte fragede, acesta este punctul meu de vedere. Nu trebuie să demotivăm elevii prin exagerarea importanței acordate acestor festivități de premiere”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here