Liceele se pregatesc pentru primirea viitorilor boboci. Ce oportunitati le-au pregatit

Liceele din intreaga tara se pregatesc pentru primirea viitorilor boboci. In Capitala, directorii liceelor se lauda cu rezultatele foarte bune pe care le au elevii, dar si cu activitatile extrascolare. Printre cele mai cautate licee din Capitala, dar si din tara, raman in continuare Colegiul National „Gheorghe Lazar”, Colegiul National „I.L. Caragiale” sau Colegiul National „Sfantul Sava”.

Vezi si Peste 150.000 de absolventi de clasa a VIII-a, la Evaluarea Nationala

“Colegiul National I.L. Caragiale este Scoala Europeana de patru ori consecutiv, ceea ce inseamna ca este implicat in proiecte precum Erasmus de foarte multi ani, proiecte in care evident participa elevii. Fiind scoala partenera a Germaniei, institutia are doua clase bilingve, in care predau profesori germani si unde copii pot sa obtina inalta diploma germana. Acest certificat le ofera dreptul sa nu mai dea niciun examen pe teritoriul Europei daca vor sa studieze in strainatate. (…) Colegiul are un parteneriat cu Consiliul britanic, astfel are dreptul de a organiza examenele Cambridge in incinta scolii, ceea ce este un avantaj pentru elevi. (…) Institutia ofera numeroase activitati extrascolare: voluntariat, schimburi cu elevii in Olanda, Germania, Franta. (…) De asemenea, Colegiul are si un festival de teatru in limba engleza la care participa copiii. (…) Din septembrie vom avea zece clase de a noua, cinci clase de real si cinci clase de uman. (…) La Bacalaureat anul trecut au promovat 99%, anul asta speram sa fie 100%”, a declarat pentru MEDIAFAX, Andreea Bodea, directorul Colegiul National I.L. Caragiale din Bucuresti.

Un alt liceu de top din Capitala este Colegiul National „Sfantul Sava”. Pentru anul de invatamant 2018-2019, conducerea institutiei pregateste opt clase de a IX-a, cate una de filologie, matematica-informatica in limba engleza si stiintele naturii, iar cinci sunt la profilul real. De asemenea, reprezentantii liceului spun ca pregatesc numeroase activitati pentru elevi.

Vezi si Liceul unde elevii fac profit din munca lor si fondul scolii a devenit o amintire

“In acest an, presedintele Klaus Iohannis ne-a onorat cu cea mai inalta distinctie acordata unitatilor de invatamant preuniversitar, ordinul „Meritul pentru Invatamant”, in grad de Mare Ofiter. Este o recunoastere a modului in care liceul nostru contribuie la formarea tinerilor. Avem rezultate foarte bune. Rezultatele sunt confirmate de faptul ca de ani intregi ocupam locul I la admitere, pe tara, nu pe Bucuresti. Avem locul I si la rezultatele examenelor de Bacalaureat si liceul nostru se afla in lista institutiilor care are elevi cu media 10 la examenele nationale. (…) Liceul are profesori care sunt autori de programe, de manuale. Elaboreaza subiectele pentru examenele nationale atat pentru elevi, cat si pentru profesori. (…) Avem o bogata activitate extrascolara in care elevii nostri sunt implicati. Avem echipa de teatru si sustinem anual un simpozion Eugen Ionescu. (…) Absolventii nostri sunt acceptati cu bursa la universitatile internationale. (…) Avem opt clase de a IX-a aprobate pentru acest an. Dintre acestea, una este la profil uman, adica la filologie, sase sunt de informatica/matematica, doua dintre care sunt in limba engleza si mai avem o clasa de stiinte. La clasa de matematica, anul trecut, ultima medie de admitere a fost 9.90”, a spus, pentru MEDIAFAX, Elena Crocnan, directorul Colegiului National „Sfantul Sava” din Bucuresti.

Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti le promite bobocilor din acest an diverse activitati interesante si profesori cu experienta. Conducerea liceului va pregati noua clase de boboci, dintre care trei de matematica-informatica, trei de stiintele naturii, doua de stiinte umaniste si una de filologie.

“In afara programului obligatoriu pe care il are fiecare liceu, oferim in plus un mediu organizational care reprezinta o familie. Aici, copiii nu vin cu teama la ore, le sunt respectate drepturile, se implica in multe proiecte prin care contribuim la dezvoltarea creativitatii. Ii ajutam sa ofere tot ce au mai bun. (…) In acest an, vom avea noua clase de a noua, dintre care trei de matematica-informatica, trei de stiintele naturii, doua de stiinte umaniste si una de filologie. (…) Anual organizam un concurs de Ziua Europei. Copii asteapta cu nerabdare aceasta zi si chiar se pregatesc cu mult timp inainte. Concursul este pregatit de elevi impreuna cu dirigintele clasei si este jurizat de profesori. (…) Este o competitie stransa, iar la final se va desemna o clasa castigatoare, care va organiza proiectul anul viitor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul adjunct al Colegiului National „Gheorghe Lazar”, Ionela Neagoe.

Specialistii in educatie spun ca parintii trebuie sa fie atenti atunci cand aleg liceul pe care il vor urma copiii. Acestia sustin ca este important ca elevul sa aleaga un liceu in functie de nivelul la care se afla.

“Parintii trebuie sa tina cont de nivelul la care se afla copiii. Chiar daca au luat o nota buna la examenul de capacitate, trebuie sa se gandeasca bine daca sa mearga la liceul cel mai greu sau cel mai usor. Trebuie sa mearga la un liceu caruia poata sa-i faca fata. Trebuie sa se uite la proximitatea fata de casa. Sunt orase la care nu se poate alege, pentru ca este doar un singur liceu. Insa atunci cand sunt mai multe licee, parintele trebuie sa se uite la proximitatea fata de casa si la nivelul copilului. Copiii aleg sigur si in functie de pasiunile pe care le au sau se uita unde merg si alti colegi. Foarte important este ca un parinte sa discute cu dirigintele ca sa afle ce ii recomanda acesta. Eu cred ca un diriginte poate sa faca o recomandare in acord cu nivelul la care se afla copilul”, a spus presedintele Coalitiei pentru Educatie, Daniela Visoianu.

Sursa: Mediafax

Vezi si Primaria Capitalei vrea sa finanteze suplimentar acordarea de granturi elevilor cu merite deosebite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here