Iata cum arata formularul de consimtamant pentru testarea elevilor (descarca documentul)

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Ministerul Educatiei a definitivat formularul de exprimare a consimtamantului pentru testarea elevilor care dezvolta simptome de Covid-19, in contextul redeschiderii scolii inceoand de luni, 8 februarie.

Varianta finala a acestui formular poate fi descarcata aici.

Potrivit acestui formular parintele isi exprima acordul pentru testarea antigen rapida a copilului sau de catre personalul medical si poate alege una dintre cele doua variante de testare “in prezenta sa” sau “in absenta, la recomandarea personalului medical”.

Procedura de testare consta in recoltarea unui exudat nazal cu ajutorul unui tampon steril, urmata de descarcarea tamponului intr-un mediu livhid furnizat de catre producatorul testului si ulterior impregnarea pe o caseta de testare. Rezultatul testarii este disponibil in 15 minute.

In legatura cu completarea anticipata acestui formular parerile ministerelor a fost diferita.

Pe de o parte, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu le-a recomandat parintilor sa duca formularul semnat inca din prima zi. Iar pe de alta parte, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu  a revenit dupa ce a studiat legalitatea demersului si a spus ca parintii nu trebuie sa depuna nimic anticipat, ci doar daca doresc acest lucru, potrivit mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here