Iata calendarul de inscriere la clasa pregatitoare 2020-2021

Imagine de White77 de la Pixabay

Inscrierile in clasa pregatitoare se vor face pana in data de 7 iulie 2020.  Astazi, 25 mai 2020 s-a afisat pe site-ul CJRAE/CMBRAE programul de evaluare a copiilor si au fost postate cererile-tip pentru evaluare psihosomatica sau recomandare de la gradinite. Afla aici care este noul calendar de inscriere la scoala si care sunt principalele modificari/completari.

Clanedar inscriere clasa pregatitoare 2020-2021, Sursa: Ministerul Educatiei

Copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august 2020, inclusiv, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare, in conformitate cu preveerile Legii educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile ulterioare, pana in data de 7 iulie. Parintele sau tutorele legal trebuie sa completeze o cerere-tip de inscriere online sau sa o descarce din aplicatia informatica, sa o completeze si sa o transmita la unitatea de invatamant, impreuna cu documentele doveditoare si cu o declaratie-tip pe proprie raspundere,  cu privire la veridicitatea datelor si informatiilor completate, potrivit edupedu.ro.

Copiii care implinesc 6 ani in perioada 1 septembrie-31 decembrie 2020, inclusiv, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare tot pana in data de 7 iulie, la solicitarea scrisa a parintilor/tutorilor legal instituiti. In situatia in care copilul a frecventat gradinita in anul scolar curent, parintele completeaza cererea-tip adresata unitatii de invatamant cu nivel prescolar pe care copilul a frecventat-o, pentru ca aceasata sa-i elibereze o recomandare de inscriere in clasa pregatitoare su grupa mare. Aceasta recomandare poate fi eliberata pe mail/prin posta sau inmanata direct parintelui.

In situatia in care copilul nu a frecventat gradinita sau s-a intors din strainatate, parintele completeaza cererea-tip adresata CJRAE/ CMBRAE, pentru evaluarea dezvoltarii copilului. Si Evaluarea eliberata de CMBRAE/ CJRAE va fi comunicata prine-mail/prin posta sau inmanatat direct parintelui/ tutorelui legal.

Dupa obtinerea recomandarii, parintele trebuie sa completeze cererea-tip de inscriere online, precum si o declaratie pe proprie raspundere, cu privire la veridicitatea datelor si informatiilor completate. Iar acestea, alaturi de alte documente cerute (n.a:de unitatea de invatamant) vor fi depuse direct sau transmise la unitatea de invatamant. Comisia de inscriere din scoala va compara datele competate in cerea-tip cu documentele transmise.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here