A inceput prima sesiune a examenului de bacalaureat

Bacalaureat 2018. Prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018 a inceput luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, potrivit calendarului anuntat de ministerul Educatiei Nationale.

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua in data de 13 februarie și va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (14 – 15 februarie).

In zilele de 16, 19 și 20 februarie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar in perioada 21-22 februarie se va desfașura evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).

Citeste si: Ministrul Educatiei vrea o a treia sesiune de bacalaureat

Prima proba scrisa – Limba si literatura romana – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura materna – Eb) este programata marti, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie.

Ultima proba scrisa – la alegere a profilului și specializarii – proba Ed) – se va desfașura joi, 28 iunie.

Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se incheie vineri, 25 mai.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (pana la ora 12:00) și e urmata de depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00).

Intre 5 și 8 iulie vor fi solutionate contestatiile, in timp ce afișarea rezultatelor finale este prevazuta pentru data de 9 iulie.

La fel ca anul trecut, sesiunea a doua a examenului de absolvire a liceului va incepe cu probele scrise si abia apoi vor urma probele orale. Astfel, potrivit calendarului, intre 10 – 13 iulie 2018 are loc inscrierea candidatilor, iar pe 27 iulie, are loc inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente.

Pe 20 august, elevii vor sustine proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 21 august – la Limba si literatura materna, 22 august – proba obligatorie a profilului și pe 23 august – proba la alegere a profilului si specializarii.

Intre 24 si 27 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, pe 28 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, iar pe 29 si 30 august va avea loc evaluarea competentelor digitale. Pe 30 si 31 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Pe 1 septembrie vor fi afisate rezultatele (pana la ora 12,00) si vor fi depuse contestatiile, intre orele 12,00 si 16,00, iar pe 6 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

Sursa: MEDIAFAX

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here