Evaluari vocationale GRATUITE pentru copiii de clasa a VIII si a XII-a

Sursa foto: Asociatia Happy Minds

 Elevii din ani terminali pot beneficia si anul acesta de evaluari vocationale gratuite prin intermediul programului “Educatie pentru viata”, derulat de catre Asociatia Happy Minds. Anul acesta evaluarile si interpretarile rezultatelor se vor desfasura in regim online, data fiind starea de alerta instituita in contextul pandemiei COVID-19.

“Educatie pentru viata” este un program de evaluare vocationala derulat de Asociatia Happy Minds in fiecare an, pe tot parcursul lunii iunie, cu scopul de a le oferi copiilor, de clasele a VIII-a si a XII-a, ghidajul si sprijinul necesare pentru viitorul parcurs educational si profesional.

“Daca preocuparea vocationala se contureaza odata cu varsta de 3 ani, deciziile vocationale incep de la clasa a VIII-a si a XII-a, atunci cand elevul trebuie sa aleaga profilul, respectiv facultatea/specializarea pe care o va urma.  In acest sens, adolescentul are nevoie sa detina cunostinte despre sine pentru a le corela cu lumea ocupationala, mai ales ca aceasta este varsta la care isi contureaza identitatea. Este insa destul de dificil pentru un adolescent sa aiba o imagine foarte bine formata despre abilitatile sale si domeniile in care ar avea o probabilitate mai mare de succes. De aceea, programul de evaluarea vocationala gratuita vine in sprijinul elevului oferindu-i ghidajul necesar pentru evitarea esecului academic si identificarea acelor ocupatii care ii pot valorifica potentialul”, explica Psih. Yolanda Cretescu, presedintele Asociatiei Happy Minds.

Evaluarea vocationala consta intr-o serie de teste care masoara nivelul aptitudinal, structura de personalitate, echilibrul emotional, mecanismul de coping si orientarea vocationala a elevului. Prin aplicarea acestor evaluari si interpretarea lor de catre un psiholog, adolescentul va beneficia de un tablou detaliat despre abilitatile si domeniile in care poate avea succes.

Desfasurarea evaluarilor de orientare vocationala:

Cand: de luni pana joi, in intervalul orar 08:00 – 12:00, pana pe data de 31.06.2020.

Cum: Online, cu programare in prealabil la adresa de e-mail [email protected]. In e-mail se vor specifica varsta copilului si numarul de telefon.

Ce presupune: test computerizat specializat de orientare vocationala, teste de masurare a aptitudinilor generale si speciale, urmat de interpretarea rezultatelor de catre unul dintre psihologii Asociatiei Happy Minds.

Cat: testul dureaza o ora si jumatate.

Ce are nevoie adolescentul: act de acord al parintelui.

Rezultatele testului: vor aduce in lumina talentul/vocatia/aptitudinile adolescentului.

Scop: facilitarea deciziei adolescentului catre vocatia sa

Cost: gratuit

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here