Evaluarea Nationala 2018: Absolventii clasei a VIII-a sustin proba la matematica

Elevii care au terminat clasa a VIII-a vor sustine, astazi, cea de-a doua proba a Evaluarii Nationale, cea la matematica. Rezultatele finale vor fi afisate pe 23 iunie.

Vezi si Subiectele la Evaluarea Nationala nu au fost o surpriza

Peste 150.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a sustin, miercuri, 13 iunie, examenul la matematica, in cadrul Evaluarii Nationale. Rezultatele finale vor fi afisate pe 23 iunie. Elevii vor primi subiectele la ora 09:00, iar examenul va dura doua ore.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei, pentru elevii care au terminat gimnaziul, Evaluarea Nationala a inceput luni, 11 iunie, cu proba scrisa la limba si literatura romana, urmand ca pe 13 iunie, absolventii clasei a VIII-a sa sustina examenul la matematica. De asemenea, pe 14 iunie, elevii care apartin minoritatilor vor sustine proba scrisa la limba materna.

De asemenea, in sali, candidatii nu vor avea acces cu telefoanele mobile, manuale, fise sau alte materiale care ar putea reprezenta surse de inspiratie. Vor putea intra doar cu buletinul sau certificatul de nastere.

Primele rezultate vor fi afisate pe 23 iunie, iar in aceeasi zi, intrele orele 14.00 – 19.00, se vor putea depune contestatiile. Dupa solutionarea contestatiilor, notele finale vor fi facute publice pe data de 23 iunie.

In functie de notele de la Evaluarea Nationala, va fi stabilita media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta in proportie de 25% in vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.

Anul trecut, aproximativ 77% dintre candidati (108.294) au obtinut medii peste 5, in timp ce 23% (32.418) au obtinut medii de 2, 3 sau 4. In urma testelor la Limba si literatura romana/ Limba Materna si la Matematica, 497 de elevi care au promovat clasa a VIII-a au obtinut media 10. La Evaluare Nationala din 2017 s-au inscris 144.929 de elevi, dintre care au fost prezenti 140.712 candidati.

Vezi si Peste 150.000 de absolventi de clasa a VIII-a, la Evaluarea Nationala

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here