Practica pentru elevii din sistemul profesional-dual

Ministerul Educatiei anunta ca operatorii economici care sunt dispusi sa scolarizeze elevi din invatamantul profesional-dual in zona practica, pot trimite solicitarile catre Inspectoratele Scolare Judetene pana pe data de 17 noiembrie, numarul de locuri fiind stabilit pana pe 29 noiembrie.

Solicitarile pentru invatamantul dual pot fi transmise Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional şi Tehnic (CNDIPT). Ulterior, CNDIPT va inainta inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucureşti solicitarile primite şi se vor face analize pentru identificarea solutiilor de a raspunde acestor cereri, potrivit Ministerului Educatiei.

Potrivit sursei citate, solicitarile pentru invatamantul profesional pot fi transmise direct inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucureşti, urmand ca locurile pentru cele doua forme de invatamant (profesional si dual) sa fie definitivate la nivelul Inspectoratelor Scolare Judetene/Inspectoratul Scolar al Municiupiului Bucuresti, pana in data de 29 noiembrie.

In urma cu o luna, ministerul Educatiei a aprobat, prin ordin de ministru, modelele in baza carora unitatile de invatamant pot incheia contracte cu operatorii economici in vederea pregatirii practice in invatamantul dual, prin care este reglementat statutul practicantului, drepturile si obligatiile acestuia.

Potrivit ordinului de ministru, contractul reglementeaza statutul practicantului, drepturile si obligatiile acestuia, drepturile si obligatiile operatorului economic partener de practica, drepturile si obligatiile unitatii de invatamant, respectiv modul de evaluare a stagiului.

Activitatile realizate in timpul pregatirii practice la operatorul economic sunt evaluate, iar rezultatele se consemneaza in certificatul de pregatire practica in invatamantul dual, care atesta rezultatele invatarii desfasurate de elevi in timpul pregatirii si va fi inclus in portofoliul individual al elevului.

Certificatul este semnat si eliberat de unitatea de invatamant in care elevul este inmatriculat, dupa completarea si semnarea acestuia de catre operatorul economic partener de practica.

SURSA: MEDIAFAX

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here