Patru elevi din Timisoara, locul doi la un concurs organizat de NASA

O echipa formata din patru elevi inscrisi la Colegiul National Banatean din Timisoara s-a clasat pe locul al doilea in finala unui concurs international organizat de NASA din Boston, SUA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Doua echipe formate din doisprezece elevi din Timisoara au participat, in perioada 11 – 12 ianuarie, la finala competitiei internationale “Zero Robotics”, organizata de NASA in orasul Boston, din SUA. Una dintre acestea, alcatuita din patru elevi inscrisi la Colegiul National Banatean, s-a clasat pe locul al doilea in cadrul competitiei, concurand cu echipe din intreaga lume.

„Astazi, vise au fost implinite. Am realizat un lucru la care viseaza unii elevi de varsta noastra. Dupa luni de lucru, codul scris de noi impreuna cu coechipierii nostri din America si Italia a fost rulat pe Statia Internationala, in spatiu. Pe langa acestea, am reusit sa excelam in aceasta competitie si am iesit pe locul al 2-lea. De asemenea, am cunoscut personalitati importante pentru evolutia stiintei, care sunt o sursa de inspiratie pentru noi si pentru o gramada de oameni in intreaga lume. Am avut placerea de a-l asculta pe Steve Swanson, unul dintre astronautii care au fost in a 40-a misiune de pe ISS (International Space Station)”, au transmis, pe Facebook, elevii de la Colegiul National Banatean.

Citeste si: Opt elevi din Timisoara nu pot participa la un concurs NASA

Concursul international de programare a fost organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts in colaborare cu NASA si Agentia Spatiala Europeana. “Zero Robotics” este un concurs de programare care se adreseaza elevilor de liceu din America de Nord, Europa si Australia.

Finala competitiei a implicat programarea unor roboti-sfera aflati la bordul Statiei Spatiale Internationale, care au fost controlati in timp real de pe Pamant, astfel incat, in meciurile contra sferelor programate de echipele adverse, sa se reuseasca acumularea unui scor cat mai mare. Faza finala a fost precedata de mai multe etape de calificare, desfasurate online in perioada septembrie-decembrie 2017, care au constat in simulari 2D si 3D.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here