De “Ziua Stafetei”, 2.500 de tineri vor prelua slujbele adultilor

De “Ziua Stafetei”, 2.500 de tineri vor prelua slujbele adultilor pentru a experimenta meseria mult visata.Ziua Stafetei” celebreaza dreptul tuturor tinerilor de a participa in societate si se desfasoara in fiecare an in noiembrie, cu ocazia Zilei Internationale a semnarii Conventiei privitoare la Drepturile Copilului ce are loc pe 20 noiembrie.

Vezi si Consulul onorific al Frantei: ”Parintii sa transmita copiilor pasiunea pentru o meserie”

In perioada 12 – 23 Noiembrie 2018, tineri din toata tara vor prelua slujbele mult visate ale unor profesionisti in domeniu lor de activitate cu disponibilitatea de-a impartasi din abilitatile si expertiza lor. Aceasta este viziunea cu care Fundatia Terre des hommes a initiat evenimentul Ziua Stafetei in anul 2012 si la care participa anul peste 2.500 de tineri.

Conceptul este urmatorul: pentru o zi, tinerii “preiau” meseria visata, pe care au decis ca vor s-o experimenteze. Aceasta zi speciala este apoi pregatita de catre mentor oferindu-le oportunitatea de a vedea cu adevarat ce inseamna exercitarea profesiei alese. Mentorul va ghida tinerii pe parcursul zilei si chiar va incurajara implicarea tinerilor in luarea deciziilor. Proiectul este dedicat tuturor copiilor si tinerilor cu varste intre 12-18 ani care traiesc in Romania.

«Mi-a placut sa am pentru o zi meseria dorita. Odata cu Ziua Stafetei, m-am convins ca psihologia este ceea ce-mi doresc sa urmez mai departe.» a sustinut Magda G., eleva in varsta de 17 ani, participanta la editia anului trecut.

Initiativa, ajunsa in prezent la cea de-a saptea editie, este implementata de Fundatia Terre des hommes in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, F.O.N.P.C, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, institutii de stat si private din toata tara, ce recunosc potentialul deosebit al tinerilor.

 Citeste si 500 de liceeni vor invata cum sa se pregateasca pentru o viitoare cariera in retail

Am raspuns imediat invitatiei Fundatiei Terre des hommes pentru ca in calitate de parinte mi-as dori sa-i ofer oportunitatea copilului meu sa vada pe propria piele ce inseamna asumarea meseriei pe care ti-o alegi si responsabilitatile ce decurg de aici. Este un exercitiu excelent pentru tineri sa experimenteze daca meseria pe care ei si-o proiecteaza pentru propriul viitor este una careia ei ii pot face fata sau nu, sau poate ei vad lucrurile altfel si vin cu imbunatatiri, cu idei creative despre cum ne putem face mai bine meseria. Copiii sunt foarte creativi, sa nu uitam acest aspect,” a declarat Mariana Ionita, Director Clubul Central de Sah Bucuresti, mentor Ziua Stafetei” 2018.

Terre des hommes incurajeaza companiile si institutiile care iau parte la aceasta initiativa sa extinda maniera in care includ copiii si tinerii in luarea deciziei in aceasta zi deosebita si dincolo de ea, pe parcursul anului si sa exploreze posibilitatea de a-i consulta in domeniile lor specifice de activitate. Sa fie inspirati in a crea un spatiu sigur pentru tineri, in care acestia sa poata invata si sa-si poata exprima opiniile.

Vezi si Cum sa-ti dai seama de aptitudinile copilului tau

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here