Constanta Marin: ,,Nu rapiti micutilor satisfactia de a contribui la alegerea primului lor ghiozdan!”

ghiozdan Herlitz

Primul ghiozdan este extrem de important indiferent ca ne referim la copilul care incepe scoala sau cel care incepe gradinita, prin urmare opinia copilului in alegerea acestuia conteaza. Cat de mult trebuie sa tina cont parintii de preferintele copilului și ce rechizite trebuie sa se regaseasca in ghiozdanul prescolarului, aflati de la Constanta Marin, director educational la Gradinita cu Baloane, patronata de Asociatia pentru Toti Copiii, educator cu 11 ani de experienta in mai multe gradinite private.

Aveti sansa de-a castiga un ghiozdan Herlitz plin cu rechizite pentru copil, daca cititi materialul pana la final.

Constanta Marin, director educational Gradinita cu Baloane

Citeste si Ghiozdane de copii recomandate de Societatea Romana de Pediatrie. 

In unele gradinite, in special la cele de stat, li se cere parintilor la inceput de an scolar sa cumpere mai multe rechizite pentru copii. Fie ca vorbim de liste de rechizite primite de la educatori, fie ca intocmesc parintii necesarul, aceste obiecte sunt instrumentele cu care va ,,lucra” cel mic la gradinita si acasa, prin urmare ele trebuie sa aiba loc in ghiozdanul copilului si sa fie si pe placul prichindelului.

De ce rechizite are nevoie un copil care incepe gradinita, indiferent ca merge la gradinita de stat sau privata?

Din experienta de 12 ani acumulata in invatamantul privat, cadrele didactice beneficiaza de suporturi educationale performante: calculator, video-proiector, planse didactice, carti si materiale achizitionate, inclusiv rechizite, fara costuri suplimentare din partea parintilor. Fac precizarea, ca in cadrul Gradinitei cu Baloane sunt asigurate rechizitele necesare copiilor, prin grija unitatii noastre de invatamant. 

 De ce anume trebuie sa tina cont parintii atunci cand cumpara rechizitele?

Toamna debuteaza pentru parintii cu copii scolari sau prescolari cu un inevitabil minisezon de cumparaturi destinate inceperii noului an scolar. Asa cum spuneam la intrebarea anterioara, majoritatea gradinitelor particulare asigura toate cele necesare micutilor, insa aduc in atentie faptul ca si acasa copiii trebuie sa continue procesul educational de la gradinita. Bineinteles ca rechizitele pe care le cumparam trebuie de fie de calitate.  O varianta mai comoda si, adesea, mai avantajoasa ca pret o reprezinta achizitionarea online a diverselor rechizite. Pe langa avantajele legate de economisirea timpului si de evitarea aglomeratiei, achizitionarea online va ofera posibilitatea de a compara mai usor preturile si specificatiile produselor.

Ce rechizite ii sunt necesare prescolarului acasa?

Cel mic are nevoie de:
– un penar;
– cateva creioane si o ascutitoare;
– caiete de desen mici;
– acuarele;
– o cutie de plastelina;
– pensule pentru a picta;
– hartie creponata;
– lipici;
– carte de colorat.

Conteaza parerea copilului in alegerea rechizitelor? De ce?

Dati-i copilului bucuria sa aleaga ceea ce ii place, explicandu-i, acolo unde este cazul, de ce o alegere ar fi mai buna decat alta. 

Cum ar trebui sa arate ghiozdanelul unui prescolar si ce sa contina?

Intre dorintele copilului, pe care il intereseaza, desigur, doar culoarea si personajul de desene animate care este imprimat pe ghiozdan si necesitatea de a cumpara un obiect util, adecvat fizionomiei copilului, parintele este cel care trebuia sa aiba, in final ultimul cuvant. Atentie insa! Nu rapiti micutilor satisfactia de a contribui la alegerea primului lor ghiozdan!

Citeste si Marius Dinca, terapeut postural: ,,Parintii sa fie atenti la cat de greu este ghiozdanul copilului

 Sunt anumite greseli pe care le fac parintii atunci cand achizitioneaza ghiozdan si rechizite pentru scoala?

Dincolo de desen si culoare, parintii trebuie sa aleaga modele care au bretele bine cusute, eventual intarite, intaritura buna la spate si, mai ales, fermoarele bune – pentru ca, daca acestea se strica, vor trebui sa cumperi un alt ghiozdan. 

Greutatea unui ghiozan NU TREBUIE sa depaseasca 10% din greutatea copilului.

Trebuie sa ascultam si opinia copilului atunci cand vine vorba despre alegerea ghiozdanului. Daca este mic, alegem trei modele si apoi recomandam sa-si aleaga unul. Daca este scolar, punem impreuna pe o lista ce ne dorim de la ghiozdan: model, dimensiune, numar de buzunare interioare sau exterioare, impermeabilitate si explicam copilului avantajele si dezavantajele.

Cum poti castiga un ghiozdan pentru copilul tau

Superbebe.ro impreuna cu Herlitz Romania te invita sa participi la concursul ,,Castiga un ghiozdan Herlitz plin cu rechizite pentru copilul tau”. Raspunde la intrebarea: Care trebuie sa fie greutatea maxima a ghiozdanului copilului? Citeste regulamentul si detaliile participarii la concurs si te poti numara printre castigatori!

Citeste si Recomandari generale in legatura cu mersul copilului la gradinita

Autor: Alexandra Manaila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here