Bursa care asigura carti pe viata pentru elevi, la a doua editie

Editura Nemira anunta organizarea celei de-a doua editii a Bursei de cititor Nemira, un proiect-concurs, care raspunde nevoii sociale de a educa prin lectura, de a promova cultura scrisa si obisnuinta de a citi de placere, arata un comunicat remis MEDIAFAX. Este o bursa care asigura carti pe viata pentru elevi.

Vezi si Hai la scoala/gradinita!

Proiectul se va desfasura in perioada 8 octombrie – 13 decembrie, iar pentru inscrierea in concurs participantii trebuie sa trimita un eseu pornind de la tema „Citim si calatorim prin imaginatie”. Regulamentul si calendarul de desfasurare sunt disponibile pe site-ul editurii.

Editura Nemira va oferi, prin selectie, cinci burse de cititor elevilor cu varsta intre 12 si 18 ani, astfel: doua burse copiilor intre 12 si 14 ani si trei burse copiilor intre 15 si 18 ani.

Conform Regulamentului Oficial, statutul de bursier aduce fiecarui beneficiar carti publicate de Editura Nemira pentru tot restul vietii. In cadrul acestui proiect, vor fi organizate, la cererea elevilor si a profesorilor, evenimente in institutiile de invatamant gimnazial si liceal, iar, prin implicarea mai multor lideri de opinie (scriitori, persoane publice, jurnalisti culturali), in proiect se va deschide un dialog informal intre acestia si elevi, care vor invata direct de la ei ce inseamna respectul pentru carte si importanta cititului de placere.

Citeste si Guvernul a majorat bursele sociale „Bani de liceu”

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here