Bucuresti: toate scolile si gradinitele vor incepe potrivit scenariului doi

Imagine de Alexandra_Koch de la Pixabay

Potrivit unui comunicat de presa oferit de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, toate scolile si gradinitele din capitala vor incepe conform scenariului doi, care presupune participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de 1-2 saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

„Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucuresti se incadreaza in Scenariul 2” se anunta in comunicat.

Conform acestui scenariu, scolile ar trebui sa invete la nivel prescolar, primar si clasele din anii terminali pe invatamant direct, fata in fata, iar restul claselor prin rotațte”, a declarat Roxana Cercel, purtator de cuvant al ISMB, potrivit Agerpres.

Rata de incidenta a imbolnavirilor in Capitala a fost de 1,12, potrivit datelor publicate de DSP.

Sursa: digi24.ro, Agerpres

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here