Anul școlar nu va mai fi împărțit în semestre, ci în câteva module, cu mici vacanțe între acestea

Imagine de White77 de la Pixabay

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, 30 martie, noua structură a anului școlar. Acesta nu va mai fi împărțit în semestre și trimestre, ci în câteva module de învățare, cu mici vacanțe între acestea.

 Propunerea agreată, spune Sorin Cîmpeanu, după consultări, a fost ca școala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim modul de învățare.

”După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță. La finele lunii octombrie, 24 – 30 octombrie ar urma să fie prima vacanță, acordată tuturor elevilor și preșcolarilor în egală măsură.

După această vacanță, urmează modulul doi de învățare care se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă. Apoi va fi cea de-a doua vacanță: 23 decembrie – 8 ianuarie” a spus ministrul Educației.

Apoi urmează modulul al treilea, cu începere din 9 ianuarie și care se va derula până în luna februarie când vom avea cea de-a treia vacanță. Aici ministrul a explicat că va fi o premieră pentru învățământul din România, pentru că va fi vorba despre o vacanță ”mobilă”, care va putea fi luată în a doua săptămână a lunii februarie, în a treia sau în a patra săptămână a lunii februarie, la decizia fiecărui inspectorat școlar județean prin consultare cu cei implicați.

După vacanța din luna februarie ar urma să înceapă cel de-al patrulea modul, care se va derula până în apropierea sărbătorilor pascale, mai exact vacanța ar urma să fie organizată în perioada 8 – 23 aprilie.

Urmează modulul cinci și ultimul, care se derulează până în data de 16 iunie. Cea de-a cincea vacanță este și cea mai mare, vacanța de vară care urmează să înceapă pe 17 iunie și să dureze până în data din septembrie când va începe anul școlar următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here