Adolescentii prefera comunicarea prin text scris celei fata in fata; Snapchat, pe primul loc

Adolescentii americani prefera comunicarea prin intermediul textelor scrise intalnirilor fata in fata, iar platforma online favorita este Snapchat, potrivit unui studiu publicat de organizatia independenta de media si tehnologie Common Sense Media.

Astfel, 35% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani ar trimite mai degraba un text scris unei persoane decat sa o intalneasca in realitate, fata de 32% dintre respondenti care prefera comunicarea fata in fata.

Citeste si Scoli de lux construite in mai multe localitati stau goale pentru ca nu sunt copii

Cifra este in scadere fata de cea mai recenta editie a studiului, din 2012, cand 49% dintre respondenti preferau comunicarea fata in fata si 33%, pe cea prin intermediul textului scris.

Potrivit noului studiu, peste doua treimi dintre adolescentii americani prefera comunicarea la distanta – text, social media, conversatie video si convorbiri telefonice -, atunci cand este posibil.

In 2012, mai putin de jumatate dintre ei manifestau preferinte similare. In cei sase ani care s-au scurs intre cele doua studii, proportia de adolescenti care poseda telefoane inteligente a crescut de la 41% la 89%.

In ceea ce priveste retelele de socializare de pe internet, 81% dintre respondenti au declarat ca este parte din viata lor comunicarea online, iar 32% o considera „extrem de” sau „foarte” importanta.

Cea mai folosita platforma in randul adolescentilor americani este Snapchat (63%), urmata de Instagram (61%) si Facebook (43%).

40% dintre adolescentii americani spun ca timpul petrecut pe retelele de socializare online ii impiedica sa se vada mai mult cu prietenii in realitate.

Sursa: Mediafax

Vino la seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente si va avea loc vineri, pe 28 septembrie, la Sala Polivalenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here