60 de tineri din programele Hope and Homes for Children au participat la seminarii financiare

La inceputul lunii noiembrie, mai multi specialiști au sustinut trei seminarii financiare pentru copiii și tinerii din programele Hope and Homes for Children din București, Botoșani și Dorohoi. Copiii au avut ocazia sa invete care sunt mecanismele unui mod de viata responsabil din punct de vedere financiar și sa afle cum iși pot construi și gestiona un buget lunar. La seminarii au participat, in total, 60 de tineri care provin din Centrul de Plasament „Robin Hood” din Sectorul 4 al Capitalei, complexele de apartamente „Casa Mea”, „Amicii” și „Floare de Colt” din Dorohoi și Centrele de Plasament „Cireșarii” și „Prietenia” din Botoșani. Sesiunile fac parte dintr-un program de educatie financiara pe care KRUK Romania il deruleaza in beneficiul Fundatiei Hope and Homes for Children.

Citeste si: Cinci institutii vor colabora pentru elaborarea Strategiei Nationale de Educatie Financiara

Specialiștii companiei le-au explicat tinerilor notiuni financiare de baza despre buget, componentele unui credit și implicatiile pe care le are un imprumut. Ei au aflat despre importanta economisirii și planificarea bugetului, despre elementele pe care trebuie sa le aiba in vedere atunci cand solicita un imprumut la o institutie financiara și despre cum se calculeaza ratele și dobanda unui credit. Mai mult de-atat, seminariile au cuprins și exercitii practice in timpul carora cursantii au putut pune in aplicare informatiile primite.

Tinerii prezenti la sesiunile de educatie financiara oferite de traineri au spus ca seminariile li s-au parut foarte utile. In mod special, ei au apreciat informatiile despre planificarea și gestionarea bugetului, despre cat este de important sa faca economii și despre ce anume trebuie sa aiba in vedere cand doresc sa faca un imprumut la banca.

Cel mai important este sa facem distinctia intre dorinta şi necesitate, sa ne punem intrebarea daca avem nevoie de ceva anume sau daca ne dorim acel lucru. Este bine sa achizitionam acele bunuri sau servicii de care avem nevoie pentru un trai bun, zi de zi. Cat despre dorinte, indicat ar fi sa evaluam mai intai şi sa incercam sa ne gandim la ele atunci cand ne va permite bugetul, fara sa ne indatoram peste masura. Un mod de viata cumpatat şi o abordare responsabila a cheltuielilor este o reteta pe care oricare dintre noi o poate aplica, prin autodisciplina”, a mentionat Claudiu Bud, Director de Vanzari in cadrul companiei care deruleaza proiectul.

De asemenea, parteneriatul a continut și o sesiune de educatie financiara pentru personalul implicat in implementarea programelor Hoper and Homes for Children: educatori, psihologi, asistenti sociali, angajati ai Serviciului Public de Asistenta Sociala, ai Directiei Generale de Asistenta Sociala și Protectia Copilului, ai Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca etc., sesiune sustinuta in judetul Suceava.

Parteneriatul cu Fundatia Hope and Homes for Children se concentreaza pe trei segmente: prevenirea separarii copilului de familie, integrarea socio-profesionala a tinerilor proveniti din sistemul de protectie a copilului și formarea profesionala a personalului din sistemul de protectie și oferirea de asistenta Directiilor de Protectie a Copilului cu care colaboreaza Fundatia.

Citeste si: De ce sa facem educatie financiara copiilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here