Greseli de evitat

    Foro: Shutterstock

    Toti parintii isi doresc sa fie perfecti, dar de cele mai multe ori fac numeroase greseli, mai ales imediat dupa ce au luat bebelusul acasa si trebuie sa-i faca fata micutului intr-un timp record.

    Important este sa constientizezi eventualele greseli ca sa nu le repeti. Prima greseala este sa fiti panicati si exagerati, comportandu-va ca si cum ceea ce traiti voi ca parinti nu i s-a mai intmplat nimanui. Multi au reactii exagerate cand isi vad bebelusii regurgitand. Bebelusul simte anxietatea parintilor. O alta greseala este aceea de a lasa copilul sa planga. In general, plansul face parte din natura unui bebelus, dar daca acesta plange neconsolat timp de o ora si plansul este insotit de febra, eruptie, sau voma persistenta, suna imediat medicul. O alta problema este cand copilul este trezit noaptea pentru a fi hranit, de teama ca nu se dezvolta corespunzator. Este eronat. Daca bebelusul alaptat nu se trezeste in timpul noptii, atunci lasa-l sa doarma.

    Atentie la febra
    Atentie, adesea voma este confundata cu regurgitarea. Diferenta este data de frecventa, nu de intensitate. Regurgitarea poate categoric sa zboare pana in cealalta parte a incaperii. Trebuie stiut ca voma nu apare dupa masa, ci mult mai frecvent si la un interval de 30 sau 45 de minute. Afla apoi ca febra trebuie tratata cu atentie. Orice temperatura ce depaseste nivelul de 38°C rectal in primele trei luni de viata ale bebelusului reprezinta o urgenta. Singura exceptie este febra care apare in cele 24 de ore de dupa primul vaccin dintr-un set de imunizare.

    Cere sfatul medicului

    Unii parinti pot crede ca bebelusului doar ii este cald si ii pot da un antitermic, ceea ce este o greseala frecventa la parintii ce au copii sub un an. Febra poate indica o infectie, asadar cand o sesizezi, trebuie sa anunti medicul urgent.

    Util de stiut
    Bebelusii sunt mult mai vigurosi decat cred adultii. Succesul unei ingrijiri de calitate este ca toti cei care roiesc in jurul copilului sa fie cat mai relaxati. Astfel pot interveni prompt si in siguranta pentru copil. Nu ignora modul de instalare a scaunului de masina. Cere ajutorul unui specialist de la magazin sau oricui altcuiva care se pricepe pentru a te asigura ca ai instalat scaunul corect pentru ca de acest lucru poate depinde viata copilului tau. Hainele copilului se spala separat, de preferat cu detergenti speciali care reduc riscul alergiilor sau al iritatiilor

    Info complementara: Chiar daca esti obosita, suprasolicitata si stresata de noua calitate de mama, dupa o sarcina complicata si o nastere nu tocmai usoara, nu gresi in casnicie. Totul are legatura cu viata copilului tau si cu siguranta lui de mai tarziu. Orice punct vulnerabil dintr-o relatie va fi amplificat de existenta copilului si oboseala. Armonia in cuplu trebuie mentinuta pentru ca si bebelusii simpt starile tensionate din jurul lor.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here